Kršćanski vođe osudili šokantan napad Hamasa na Izrael: Molite za mir!

“Molimo za one koji su u žalosti, one koji su ozlijeđeni i sve one koji se boje za svoju sigurnost."

Kršćanski vođe su osudili napad Hamasa na Izrael koji je potaknuo premijera Benjamina Netanyahua da izjavi: “U ratu smo”.

Tisuće projektila pale su na Izrael iz Pojasa Gaze u iznenadnom napadu preko zemlje, mora i zraka u ranim jutarnjim satima u subotu, a onda je Izrael vratio nazad. U napadima je do sada ubijeno više od 650 ljudi na obje strane, a točan broj ozlijeđenih nije poznat.

Nadbiskupi Canterburyja i Yorka objavili su zajedničku izjavu u kojoj osuđuju napade i pozivaju na suzdržanost obje strane.

“Ožalošćeni smo i duboko zabrinuti zbog nasilja u Izraelu i Gazi i nedvosmisleno osuđujemo napade Hamasa”, rekli su.

“Molimo za one koji su u žalosti, one koji su ozlijeđeni i sve one koji se boje za svoju sigurnost.”

“Molimo se za suzdržanost na svim stranama i obnovljene napore prema pravednom miru za sve. Put naprijed mora biti da obje strane izgrade povjerenje u sigurnu budućnost kroz koju Izrael i njegov narod mogu živjeti u sigurnosti unutar svojih međunarodno priznatih granica, a Palestinci imaju svoju državu i žive u svojim zemljama u sigurnosti, miru i pravdi.”

Hitan poziv na molitvu za mir u Izraelu

Svećenik Johnnie Moore rekao je da je njegova organizacija, Kongres kršćanskih vođa, objavila hitan poziv na molitvu “za mir i sigurnost Izraela”.

“Crkve diljem svijeta okupit će se ovog vikenda stojeći uz Izrael i posvetiti vrijeme molitvi za Izrael”, rekao je.

Filozof i anglikanski teolog Phillip Blond rekao je na X, bivšem Twitteru, “Islamizam ponovno namjerno masakrira civile – ovaj put u Izraelu – gdje lutaju ulicama ubijajući žene i djecu noževima i oružjem – veličajući svoju brutalnost dok muče, sakate i ubiti. To je ono za što se svi moramo boriti, to je očito zlo.”

Velečasni Marcus Walker iz Save the Parish, tweetao je: “Zločini koji se odvijaju u Izraelu su užasni. Molite za mir u Jeruzalemu: napredovat će oni koji vas vole. Mir neka bude među vašim zidovima i obilje u vašim palačama.”

NAJNOVIJE!