Luteranski biskup na suđenju za ‘govor mržnje’ u Finskoj poziva kršćane da brane brak

Luteranski biskup, koji se suočava s kaznenim progonom zbog “govora mržnje” u Finskoj, pozvao je kršćane da brane brak i tradicionalni seksualni moral.

“Sada je vrijeme da iskoristimo slobodu govora. Inače ćemo ga izgubiti,” rekao je Juhana Pohjola u ekskluzivnom intervjuu za LifeSiteNews.

Pohjola već pet godina vodi pravnu bitku, zajedno s finskom zastupnicom Päivi Räsänen, zbog obrane biblijskog braka. Pohjola i Räsänen već su dva puta jednoglasno oslobođeni optužbi za “govor mržnje”, ali sada se suočavaju s trećim i posljednjim suđenjem na Vrhovnom sudu Finske.

“Spremni smo ići do kraja i braniti svoje biblijske poglede, kao i pravo na govor i vjeroispovijest, slobodu toga u Finskoj i ostatku svijeta”, rekao je za LifeSiteNews.

Luteranski biskup rekao je da je zabrinut zbog “zastrašujućeg učinka” koji bi ovaj slučaj mogao imati na društvo, jer bi mogao natjerati ljude da se boje “javno ispovijedati svoju vjeru i dijeliti svoja stajališta o braku i drugim etičkim pitanjima”.

No, vidi i pozitivne učinke slučaja, jer su kršćani shvatili da “u ovim vremenima više nije samorazumljivo da postoji sloboda govora i vjere”.

“Moramo za to moliti, ali moramo za to raditi i u društvu” kako bi “budući naraštaji imali priliku javno ispovijedati vjeru koju smo mi primili”.

Pohjolu optužuju za “govor mržnje” zbog knjižice objavljene 2004. pod nazivom “Muško i žensko on ih je stvorio – Homoseksualne veze dovode u pitanje kršćanski koncept čovječanstva”, koji homoseksualnost naziva “poremećajem”.

Na upit LifeSiteNewsa o njegovoj poruci kršćanima koji bi se mogli suočiti s progonom zbog javne obrane kršćanskog učenja, Pohjola je odgovorio: “Naš Gospodin je rekao: ‘Ne bojte se!’ On nas šalje kao svoje sluge, ali ne samo da nas šalje nego je obećao da će biti s nama svaki dan u našim životima.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!