Majku iz Ugande ubio sin jer je prihvatila Isusa Krista

Prije nego što je Sawuba Naigaga podlegla ozljedama koje joj je njezin 25-godišnji sin nanio u Ugandi ovog mjeseca, opisala je napad prijateljici iz bolničke postelje.

Prijateljica je rekla da se Naigagin sin, Ashirafu Basalirwa, vratio kući u grad Busia, okrug Busia nakon četiri godine rada u Saudijskoj Arabiji 15. prosinca i zatekao svoju majku kako spominje Isusovo ime dok se molila.

“Dok sam se molila zatvorenih očiju, nazvao me moj sin govoreći ‘Mama, mama — postaješ sramota za obitelj i Allahovu vjeru’”, rekla je 46-godišnja Naigaga svojoj prijateljici prije nego što je umrla 17. prosinca, piše Morning Star News.

“Šutjela sam, a on me snažno odgurnuo uza zid, pa sam pala. Zatim je uzeo tupi predmet i udario me u glavu. Od tada sam potpuno izgubila svijest, da bih se našla u bolničkom krevetu.”

Prijateljica je rekla da je prenijela Naigagi evanđelje i dovela je Kristu.

“Propovijedala sam Radosnu vijest o Isusu Sawubi, koja je predala svoj život Kristu 2022.”, kazala je prijateljica čije ime nije objavljeno iz sigurnosnih razloga. “Išli smo u crkvu. Jedna stvar koju znam je da je prešutjela svoju vjeru članovima svoje obitelji, uključujući i sina.”

Basalirwa je otišao u Saudijsku Arabiju tražiti posao nakon što je diplomirao na islamskom sveučilištu u Ugandi, rekao je prijatelj.

Pronašla je Naigagu na dan napada.

“Otrčala sam do Sawubine kuće nakon što sam čula zapomaganje iz njezine kuće i alarm od susjeda”, prisjetila se prijateljica. “Brzo sam otrčala na lice mjesta i zatekla sam je u lokvi krvi, ali u besvjesnom stanju. Hitno smo je odvezli u obližnju bolnicu, ali je 17. prosinca nakon dva dana izdahnula zbog unutarnjeg krvarenja.”

Basalirwa je pobjegao i skriva se, rekli su izvori. Osim sina, Naigaga je iza sebe ostavila kćer.

NAJNOVIJE!