Muž musliman zapalio ženu jer je prihvatila Krista

Žena u istočnoj Ugandi hospitalizirana je s ozbiljnim opeklinama nakon što je njezin muž musliman otkrio da se obratila na kršćanstvo i zapalio ju je, rekli su lokalni izvori.

Hajara Namwase, 32-godišnja majka troje djece u selu Kenkebu, grad Budaka, još uvijek je na bolničkom liječenju zbog opeklina trećeg stupnja nakon što je njezin suprug, 42-godišnji Musa Kalele, 17. listopada polio benzinom te upalio šibicu na njoj, rekao je prijatelj žrtve za Morning Star News.

Nakon što je 3. svibnja prihvatila Krista dok je njezin suprug bio poslovno u Južnom Sudanu, Namwase je redovito posjećivala druženje male grupe u Budaki s prijateljem koji ju je upoznao s evanđeljem i drugim kršćanima.

Vratila se kući sa sastanka 17. listopada i otkrila da joj se suprug vratio s putovanja u Južni Sudan.

“Uplašila sam se kad sam ga vidjela, jer sam imala neka evanđelja i malu Bibliju Novog zavjeta koju nisam mogla sakriti”, rekla je Namwase svojoj prijateljici, čiji identitet nije poznat iz sigurnosnih razloga.

Pobjesnio je kada je vidio Bibliju

Kad je vidio Bibliju i drugu kršćansku literaturu, Musa je pobjesnio, izašao iz sobe i vratio se s bocom plina, rekla je.

“Uzeo je neke posteljine, pokrio ih oko mog tijela i potom me iznio iz kuće”, rekla je Namwase svojoj prijateljici. “Natjerao me da legnem. Uzeo je benzin, polio me i nakon toga uzeo kutiju šibica, zapalio je i vatra je počela gorjeti na meni.”

Njezina kći je obavijestila susjede koji su je spasili i odveli u regionalnu bolnicu Mbale. Kasnije je stigla Namwaseina sestra kako bi joj pomogla da bude primljena u bolnicu, a 24. listopada je prebačena u bolnicu u Kampali na specijaliziranije liječenje.

Njezin muž je pobjegao u Južni Sudan, rekao je Namwasein rođak za Morning Star News.

Žena kaže da je zabrinuta oko toga gdje će ostati nakon puštanja na slobodu, budući da su svi njezini rođaci muslimani, te što će biti s njezinom djecom, u dobi od 4, 6 i 9 godina, koja se trenutno nalaze kod bake.

Napad je bio posljednji od mnogih slučajeva progona kršćana u Ugandi.

NAJNOVIJE!