Najnovija događanja na Bliskom istoku su znak kraja vremena, tvrdi poznati pastor

"Očito, nikada nismo bili bliže Gospodinovom povratku nego sada."

Najnovija događanja na Bliskom istoku koja su trenutno u vijestima su znak kraja vremena, tvrdi poznati američki pastor Greg Laurie.

Rat. Glasine o ratu. Kaos. Ljubav prema sebi. Neki bi mogli tvrditi da su znakovi posljednjih dana svuda oko nas, a aktualni događaji izazivaju mnoštvo pitanja o našoj blizini biblijskih posljednjih vremena.

Greg Laurie, pastor Harvest Christian Fellowship u Riversideu, Kalifornija, jedan je od onih koji su otvoreno raspravljali o eshatologiji i aktualnim događajima, pažljivo objašnjavajući što Biblija ima za reći o onome što dolazi i kako se to odnosi na ono što se odvija pred nama.

Tijekom nedavnog intervjua za CBN News, Greg Laurie je istražio neka od zadivljujućih događanja na Bliskom istoku upravo sada.

“Biblija nam govori da će u posljednjim vremenima Izrael biti izoliran i da će na kraju biti napadnut od svog susjeda sa sjevera, identificiran kao Magog”, rekao je Laurie, ukazujući na proročanstva u starozavjetnoj knjizi Ezekiela. “Mnogi znanstvenici vjeruju da je Magog moderna Rusija. Složio bih se s tim.”

Bez obzira na Magogov identitet, Laurie je rekao da je Magog “velika sila” koja će napasti Izrael – ali bezuspješno. Proročki stihovi tvrde da će Bog intervenirati u korist Izraela. O takvim se proročanstvima dugo raspravljalo u kršćanskim krugovima, ali su ponovno dobila pozornost nakon terorističkog napada Hamasa 7. listopada.

Šokantan porast antisemitizma

“Rekao bih da je porast antisemitizma pravi znak vremena”, rekao je. “I moram priznati…. Čak sam i ja bio šokiran ekstremnim antisemitizmom koji smo nedavno vidjeli… kada je Izrael 7. listopada napadnut od strane ove užasne terorističke organizacije, Hamasa.”

Uz teroristički napad u kojem je poginulo više od 1200 Izraelaca, Laurie je rekao da su protužidovski osjećaji i prosvjedi diljem svijeta bili duboko zapanjujući.

“Ono što je možda bilo jednako šokantno su… neki prosvjedi diljem svijeta, uglavnom među mladima, u korist Hamasa”, rekla je Laurie. “Tko bi ikada pomislio da ćemo u modernom vremenu, 2024., čuti ljude kako pjevaju fraze poput, ‘Ugasi Židove’. … Holokaust nije bio tako davno.”

Laurie je rekao da je mentalitet koji se danas vidi na studentskim kampusima i u drugim arenama “mržnja prema Židovima” sličan onome što se događalo prije nego što su židovski muškarci, žene i djeca poslani u koncentracijske logore.

“Kršćanin treba govoriti u ime židovskog naroda”, rekao je. “A Bog je obećao blagoslov onima koji će blagoslivljati Židove i prokletstvo onima koji će proklinjati Židove.”

Laurie je rekao da su povratak Židova u Izrael – i događaji koji se tamo događaju – stvari za koje je “Biblija predvidjela da će se dogoditi.”

“Apeliram na sve svoje kršćanske prijatelje – posebno pozivam pastire vani da govore o ovoj temi”, rekao je. “Razgovarajte sa svojim ljudima o tome. I važno je da volimo židovski narod i da podržavamo naciju Izrael.”

Laurie je nastavio: »Očito, nikada nismo bili bliže Gospodinovom povratku nego sada. Po mom mišljenju, sljedeći događaj na proročanskom kalendaru je uznesenje crkve, koje se može dogoditi svakog trenutka.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!