Naoružani muslimani napali katoličku obitelj i oteli im poljoprivredno zemljište

Bili su naoružani pištoljima, palicama i drugim oružjem.

Policija u Pakistanu odbija uhititi muslimane koji su napali katoličku obitelj i zauzeli im poljoprivredno zemljište.

Shahnaz Yousaf, stanovnica sela Chak 694/36 GB u okrugu Toba Tek Singh, provincija Punjab, rekla je da su deseci naoružanih muslimana predvođeni lokalnim zemljoposjednicima Atifom Alijem, Khawarom Alijem i Baberom Alijem napali njezinu obitelj dok su želi usjev pšenice 16. travnja.

Njezin otac, Yousaf Masih, dobio je parcelu od 10,6 hektara u zakup od vlade 1989. godine, a obitelj je uložila novac i rad kako bi je učinila obradivom, rekla je Shahnaz Yousaf. Područni muslimani postali su ljubomorni i počeli su kovati zavjere kako bi obitelj lišili sredstava za život, rekla je.

Zemljište im je jedini izvor prihoda

Zemljište im je bilo jedini izvor primitaka za život, ali nakon što nekoliko godina nisu mogli plaćati zakupninu, u ožujku 2023. viši službenik za poreze naložio im je da plate 3,5 milijuna rupija (oko 12 000 eura) kako bi zadržali zemlju — 2,1 milijun rupija (oko 7 000 eura) unaprijed, a preostali iznos u ratama, rekla je.

“Nije bilo lako prikupiti tako velik iznos u tako kratkom roku, no ipak smo prodali svu našu vrijednu imovinu kako bismo platili iznos zakupa u zadanom roku”, rekla je Yousaf.

Mjeseci su prolazili bez ikakvih problema, ali u studenom su njezina braća saznala da su stanodavci nagovorili lokalnog pomoćnika povjerenika da njihovu parcelu uvrsti na dražbu. Obitelj je Visokom sudu u Lahoreu podnijela nalog za zabranu predložene dražbe, koji je i odobren.

“Unatoč nalogu suda, pomoćnik povjerenika je iznajmio zemlju na ime Atifa Alija, sina Babar Alija,” rekao je Yousaf.

“Doznali smo za ovu sumnjivu dražbu tjedan dana kasnije kada su policija i službenici Porezne uprave stigli na mjesto i uništili stočnu hranu koju smo uzgajali za našu stoku. Molili smo ih da prestanu i čak smo im pokazali sudski nalog, ali nisu nas htjeli poslušati.”

Obitelj je isti dan podnijela pritužbu povjereniku, a on im je dopustio nastavak obrade zemlje, rekla je.

Muslimani su napali Ashraf Yousafa i njegovu zemlju u okrugu Toba Tek Singh, provincija Punjab, Pakistan, 16. travnja 2024. | Christian Daily International-Morning Star News

Naoružani muslimani su stigli u grupama

Ashraf Yousaf je rekao da je radio u polju 16. travnja kada su muslimani stigli u grupama. Bili su naoružani pištoljima, palicama i drugim oružjem, a sa sobom su ponijeli i stroj za žetvu pšenice, rekao je.

“Kada sam ih pokušao zaustaviti, podsjetivši ih na sudsku naredbu o obustavi, napali su me i počeli udarati pištoljima i palicama”, rekao je Ashraf Yousaf. “Vidjevši metež, moja dva brata i obje sestre potrčali su prema meni kako bi me spasili od napada, ali napadači su se usmjerili i na njih, što je za posljedicu imalo nekoliko prijeloma kostiju i drugih ozljeda za sve nas.”

Njegovoj sestri su također oduzeli mobitel dok je pokušavala snimiti napad te je poderala odjeću, rekao je.

Napadači su pobjegli prije dolaska policijske ekipe, rekao je. Policajci su im rekli da potraže liječničku pomoć za svoje ozljede i odu u policijsku postaju, gdje će također nazvati drugu stranu da riješe stvar.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!