Otac musliman u Ugandi zaključao sina i izgladnjivao ga mjesecima jer se obratio na kršćanstvo

Otac musliman u Ugandi je navodno zaključao svog sina i izgladnjivao ga mjesecima iz razloga što se obratio na kršćanstvo, no priča je sada dobila neočekivani zaokret.

Sedamnaestogodišnjak je pronađen u teškom stanju prema pastoru koji je navodno otkrio užasno zatočenje tinejdžera tijekom posjeta kući 15. rujna.

Neimenovani tinejdžer je navodno bio zatvoren unutra četiri mjeseca nakon što je njegov otac otkrio da je “prihvatio Krista”, izvijestio je Morning Star News, prenosi Faithwire.

“Njegov sin je pohađao internat u Igangi”, napomenuli su mediji. “Učitelj u školi nazvao je [oca] telefonom kako bi prijavio obraćenje, a dječak je zatvoren nakon ponovnog posjeta kući.”

Mjesecima nakon početka zatočeništva, pastor i njegov evangelizacijski tim posjetili su dom i nije im bilo dopušteno ući na posjed. No, nakon što su se vratili u kuću, otac ih je pustio unutra. Tada su navodno otkrili smrad i pronašli tinejdžera izgladnjelog i u groznom stanju.

“Dok smo se molili, u kući se osjećao vrlo jak, loš miris”, rekao je pastor za Morning Star News. “Budući da nas je bilo mnogo, nasilno smo ušli u unutrašnju prostoriju, odakle je dolazio smrad i zatekli tinejdžera u užasnom stanju.”

Tinejdžer je bio vezan i izgladnjivan

Tim je dječaka prisilno odveo u bolnicu, dok su drugi članovi saznali od obitelji da je tinejdžer bio vezan i izgladnjivan nakon što se “javno ispovjedio” i postao kršćanin.

Ovo obraćenje s islama navodno je razbjesnilo obitelj, što je dovelo do navodnog tretmana.

“Majka se znala ušuljati samo s vodom, ali kad joj se sin razbolio, nije mu donijela lijekove nego ga je vrijeđala nazivajući ga nevjernikom obiteljske vjere i da treba umrijeti”, rekao je pastor za novine.

Ipak, možda je još značajniji detalj da se otac navodno pokajao i postao kršćanin – što je šokantan zaključak tragičnog scenarija. Tim ministarstva rekao je da će procijeniti koje korake poduzeti sljedeće, pravno govoreći, jer je situacija delikatna i otac sada ispovijeda istu vjeru u Kristu.

Trenutačni fokus, rekao je pastor, je pomaganje tinejdžeru da ozdravi. Više o priči pročitajte ovdje.

Svakako se molite za neimenovanog tinejdžera, njegovog oca, obitelj i druge kršćane koji će im pomoći da prođu kroz ovu problematičnu situaciju.

Organizacija za praćenje progona Open Doors rekla je da se “progon malo pogoršao” u Ugandi prošle godine. Međutim, ta nacija nije na godišnjem popisu Svjetske promatračke liste 50 najgorih zemalja na svijetu po pitanju progona kršćana.

Trenutno se Uganda nalazi na 69. mjestu na sveobuhvatnom popisu skupine, dok bjesni nasilje nad kršćanima.

NAJNOVIJE!