Papa Franjo se ispričao što je rekao da su sjemeništa prepuna pederluka
Snimka zaslona: YouTube/Global News

Papa Franjo ispričao se zbog upotrebe homofobnog izraza kojeg je navodno koristio tijekom nedavnog sastanka s biskupima.

87-godišnji papa navodno je upotrijebio homofobnu primjedbu na sastanku iza zatvorenih vrata prošlog tjedna kada je rekao talijanskim biskupima da homoseksualnim muškarcima ne bi trebalo dopustiti da se obučavaju za svećenike, te da su sjemeništa prepuna pederluka. O tome smo pisali ovdje.

“Papa nikada nije imao namjeru uvrijediti ili se izraziti homofobnim izrazima, te se ispričava onima koji su bili uvrijeđeni korištenjem izraza, kako su drugi izvijestili”, stoji u priopćenju Vatikana.

“Kao što je (papa Franjo) rekao u nekoliko navrata, ‘u Crkvi ima mjesta za sve, za sve! Nitko nije beskoristan, nitko nije suvišan, za sve ima mjesta. Baš kao što smo mi, svi.”, stoji u priopćenju.

Web stranica za političke tračeve Dagospia prva je izvijestila o toj slučaju koji se navodno dogodio 20. svibnja kada je Talijanska biskupska konferencija otvorila četverodnevnu skupštinu zatvorenim sastankom s papom. Ranije, na susretu s talijanskim biskupima 2018. rekao im je da pažljivo provjeravaju kandidate za svećenike i odbiju sve moguće homoseksualce. U dokumentu iz 2005., objavljenom pod Franjinim pokojnim prethodnikom Benediktom XVI., Vatikan je rekao da Crkva može primiti u svećeništvo one koji su jasno “nadvladali homoseksualne sklonosti” tijekom najmanje tri godine.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare