Pastor Benny Hinn moli da mu ljudi oproste lažna proročanstva i promicanje teologije prosperiteta

Kontroverzni televizijski propovjednik Benny Hinn rekao je da njegova dva “najveća žaljenja” u desetljećima dugoj službi uključuju promicanje proročanstava za koja sada priznaje da “nisu bila točna ili od Gospodina” i forsiranje “teologije prosperiteta”.

“Dvije stvari zbog kojih najviše žalim u službi: nisam bio previše mudar nekoliko puta s proročanstvom”, rekao je 71-godišnji propovjednik Stephenu Strangu, voditelju The Strang Reporta.

“Bilo je trenutaka kada sam mislio da mi je Bog pokazao nešto što mi nije pokazivao. I ja sam to izgovorio”, rekao je Hinn. “Ali u 1. Korinćanima 13 jasno vidimo da svi djelomično prorokujemo. To znači da ne vidimo potpunu sliku. Volio bih da se mogu vratiti i popraviti to. Nažalost, neka proročanstva koja sam dao nisu bila točna ili nisu bila od Gospodina.”

“Tko je savršen?”

“I zbog toga, naravno, molim ljude da mi oproste”, rekao je Hinn. “Ja sam samo čovjek i činio sam takve greške. Vjerojatno ću ih kasnije napraviti ponovno, pretpostavljam, jer nisam savršen.”

Hinn je rekao da je njegovo drugo najveće žaljenje u službi njegovo učenje o teologiji prosperiteta. Od 1980-ih ovaj Kanađanin, rođen u Izraelu, jedan je od najozloglašenijih prenositelja evanđelja blagostanja, koje uči da Bog nagrađuje aktivnu vjeru i vjerno davanje desetine i prinosa zdravljem i bogatstvom.

PROČITAJTE: Evanđelje prosperiteta: 9 stvari koje trebate znati o ovom lažnom učenju

“I to mi je bilo jako teško”, rekao je. “Kada sam počeo sa službom, bilo je jednostavno. A onda je služba rasla … Mislim da su tada počele moje nevolje. Ne krivim nikoga, ali nažalost dođete na mjesto gdje postane teško. Ne znaš što učiniti i kako se izvući iz toga.”

“Nažalost, popustio sam pritisku i zbog tog sam pritiska govorio i radio stvari koje nisam trebao raditi”, rekao je Hinn. “I zbog toga mi je zaista žao i molim drage ljude koji nas gledaju da mi oproste.”

“Trenutno, moj fokus je Gospodin i samo Gospodin”, rekao je Hinn. “I ako, naravno, dođe vrijeme kada ću možda morati prikupiti sredstva za našu službu, učinit ću to onoliko koliko znam biblijski – i uravnoteženo.”

Ovo nije prvi put da Hinn tvrdi da se javno odriče svojih krivih učenja

U rujnu 2019. priznao je da su njegova učenja o prosperitetu “izmaknula kontroli” i “naštetila mnogima” te je rekao da želi da se preostale godine njegove službe usredotoče na evangelizaciju i Evanđelje – a ne na teologiju “zdravlja i bogatstva” – što mu je donijelo milijune.

“Što ću raditi u sljedećih 20 godina? To je na meni da odlučim”, rekao je tada. “Želim biti siguran da će sljedećih 15-20 godina mog života moja poruka biti križ. Pravi poziv u mom životu.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!