Pastor osuđen na pet godina zatvora zbog zlostavljanja tinejdžera

Južnokorejski pastor Chun Ki-won, nekoć vrlo hvaljen zbog svojih napora u spašavanju bjegunaca iz Sjeverne Koreje, osuđen je na pet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja prebjeglih tinejdžera u svom internatu u Seulu.

Ovaj 67-godišnjak, prozvan “azijskim Schindlerom” zbog svojih humanitarnih nastojanja, suočio se s optužbama za zlostavljanje šestero maloljetnika, od kojih su neki potražili utočište u njegovoj misiji Durihana.

Chun je odbacio optužbe, ali sud je u srijedu presudio da su dokazi žrtava nepobitni.

“Žrtve daju dosljedne izjave i to uključuje sadržaj koji se ne može navesti bez iskustva iz prve ruke o okolnostima”, rekao je sudac.

Dodao je da je Chun svoje zločine počinio s “položaja na kojem je imao apsolutni utjecaj”.

Foto: Livecities.in

Chun je proglašen krivim u pet od šest slučajeva zlostavljanja maloljetnika. Neki od njih pobjegli su iz Sjeverne Koreje sami, a drugi sa svojim obiteljima pod vodstvom Chunove misije.

Chunov pad predstavlja oštru suprotnost njegovom prijašnjem slavlju kao spasitelja, jer je njegova nevladina organizacija Durihana omogućila bijeg više od 1000 Sjevernokorejaca od opresivnog režima.

Njegovo uhićenje izazvalo je šok u Južnoj Koreji, gdje je njegovo suđenje izazvalo široku pozornost, naglašavajući razočarenje i izdaju koju mnogi osjećaju.

Medijska pokrivenost njegovog uhićenja i suđenja odražava dramatičnu promjenu u javnoj percepciji, s Chunovim silazakom od humanitarne ikone do osuđenog zlostavljača.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!