Pastor proveo 23 dana u zatvoru u Indiji jer je posjedovao Bibliju

Pastor je proveo 23 dana u zatvora u Indiji samo zato što je posjedovao Bibliju te “mamio” druge da se obrate na kršćanstvo.

Čak ni ukor suca policiji nije spasio pastora Bajaranga Rawata u Indiji od zatvaranja zbog navodnih neosnovanih tvrdnji o lažnom obraćenju, što je još jedan primjer zloupotrebe zakona o “protiv obraćenja” od strane hinduističkih ekstremista.

47-godišnji pastor Bajarang Rawat, bivši hinduist iz Mohanlalganja u okrugu Lucknow, država Uttar Pradesh, suočava se s optužbama za preobraćenje ljudi “namamljivanjem”, iako policija nije uspjela pronaći svjedoke protiv njega. Jedini dokaz koji su predočili bio je njegova Biblija, prema riječima samog pastora.

“Nakon ukora policajaca, sudac je jasno rekao da posjedovanje Biblije nije zločin i da čak i on sam ima Bibliju kod kuće”, rekao je pastor Rawat za Morning Star News. “Unatoč tome, policija me poslala u zatvor.”

Pušten uz jamčevinu 7. kolovoza, pastor Rawat uhićen je 16. srpnja i optužen u policijskoj postaji Loni Katra prema Zakonu o zabrani nezakonite promjene vjere iz Uttar Pradesha iz 2021. za “pokušaj preobraćenja … upotrebom lažnog predstavljanja, sile, neprimjerenog utjecaja, prisile, namamljivanja ili prijevare”.

Sljedećeg dana odveden je na Okružni sud, Barabanki, gdje je sudac tražio razlog njegova uhićenja i saznao da su mu oduzeli Bibliju.

Supruga i dvije kćeri su gotovo umrle od gladi

Supruga i dvije kćeri pastora Rawata, u dobi od 3 i 10 godina, gotovo su umrle od gladi u narednim tjednima, jer je pastor bio izložen intenzivnom pritisku hinduističkih nacionalističkih vlasti da ga kazneno gone. Uništen mu je štand, a bio je prisiljen napustiti područje bez izvora prihoda.

Policija, novinski mediji i hinduistički nacionalisti koji su pratili policajce nisu uspjeli pronaći svjedoke za navodno primamljivanje. Unatoč tome, ekstremisti su optužili pastora Rawata za ispiranje mozga ljudima, tvrdeći da su prestali obožavati idole zbog njega.

Jedan hinduistički nacionalist je rekao policiji: “Propovijedao je o stranom Bogu i širio stranu religiju”, prema riječima pastora.

Policija je zaplijenila sve njegove pjesmarice i Bibliju te ga odvela u policijsku postaju u Haidergarhu. Nakon ispitivanja i zadržavanja nekoliko sati, policajci su ga pustili.

NAJNOVIJE!