Pastor umro pokušavajući postiti 40 dana kao Isus

39-godišnji mozambički pastor navodno je umro pokušavajući postiti 40 dana oponašajući Isusa nakon što je 25 dana bio bez hrane i vode.

Pastor Francisco Barajah, koji je utemeljio Evanđeosku crkvu Santa Trindade (ogranak Pentekostne crkve), a bio je i učitelj francuskog u središnjoj pokrajini Manica, preminuo je u srijedu u bolnici u gradu Beira, izvijestio je BBC, dodajući da je znatno smršavio i da nije mogao stajati.

Liječnici u bolnici rekli su da je imao akutnu anemiju i zatajenje probavnih organa. Pokušaji rehidracije serumima i uvođenje tekuće hrane nisu uspjeli.

Članovi Barajahove crkve rekli su da su pastor i vjernici često postili, ali nikad tako dugo.

Barajahov brat, Marques Manuel Barajah, ne vjeruje da je liječnička dijagnoza točna, tvrdeći da je njegov brat umjesto toga patio od niskog krvnog tlaka.

Isus je u pustinji postio 40 dana i noći

Prema evanđeljima po Mateju, Marku i Luki u Bibliji, Isus je otišao u pustinju i postio 40 dana i 40 noći nakon što ga je krstio Ivan Krstitelj.

Ovo nije prvi put da je netko pokušao 40-dnevni Isusov post i umro.

2015. godine umro je 73-godišnji kršćanin iz Zimbabvea po imenu Reinfirst Manyuka. Napustio je svoj dom 15. lipnja te godine kako bi krenuo na duhovno putovanje u pustinju, baš poput Isusa.

Manyuka se nadao da će post preusmjeriti njegov um od zemaljskih stvari prema Bogu.

Iako se tvrdilo da je muškarac izdržao najmanje 30 dana u divljini, točan datum njegove smrti ostao je nejasan jer je mogao biti mrtav u grmlju danima prije nego što je njegovo tijelo na kraju pronašao stranac.

NAJNOVIJE!