Pastora ubio njegov pomoćnik nakon sukoba oko ključeva crkve

Pastor zadužen za Nebesku Kristovu crkvu u državi Osun, Nigerija, navodno je ubijen u svojoj crkvi od strane osumnjičenika identificiranog kao Lekan Ogundipe koji je bio njegov pomoćnik.

Djelomično spaljene ostatke pastora Morisa Fadehana navodno je ‘otkrio’ Ogundipe, koji je podigao uzbunu zbog požara koji ga guta.

Prema izvješćima, nakon što je ubio pastora, Ogundipe je pobjegao u rezidenciju utemeljitelja crkve, obavijestivši ga o požaru koji je zahvatio pastorovo tijelo. Međutim, nakon detaljnijeg pregleda od strane stanara koji je stigao na mjesto događaja, krvave mrlje na Ogundipeovoj odjeći pobudile su sumnju.

To je dovelo do uključivanja policije, što je rezultiralo njegovim uhićenjem.

Motiv ubojstva ostaje nejasan, ali izvori sugeriraju moguću svađu između Ogundipea i Fadehana. Nagađa se da su napetosti eskalirale nakon što je Fadehan oduzeo ključeve crkve Ogundipeu. Sukob između njih dvoje dodatno je eskalirao u nedjelju nakon napada na “proročicu” što je rezultiralo prekidom crkvenog bogoslužja.

“Napad na proročicu dogodio se prošlog tjedna u srijedu. Proročica je bila u crkvi, a Ogundipe je došao i susreo je. Imali su nesuglasice. Na kraju je napao ženu. Ugrizao ju je, a to je pogodilo pastora”, objasnio je izvor blizak preminulom pastoru.

“(Pastor Fadehan) uzeo je ključeve crkve od njega. Prošle nedjelje došlo je do krize u crkvi koja je skoro poremetila službu”, nastavio je izvor.

Navodno se kobni susret dogodio kada se Fadehan molio na crkvenom oltaru i iznenada ga je napao Ogundipe. Uslijedila je svađa tijekom koje je Ogundipe navodno udario Fadehana odvijačem po licu, što je rezultiralo pastorovom smrću.

U pokušaju da prikrije zločin, Ogundipe je zapalio Fadehanovo tijelo u blizini generatora.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!