Piroman zapalio katoličku crkvu u Kanadi, kamere sve snimile

Video snimka pokazuje kako piroman pali katoličku crkvu u Kanadi dok se općenito kršćanske bogomolje u zemlji i dalje na meti vandalizma.

Katolička crkva Presvetog Sakramenta u Regini, Saskatchewan, objavila je u subotu na svojoj Facebook stranici video koji prikazuje piromana uz izjavu: “Netko je zapalio vatru na ulazu u ured” crkve.

Crkva je pozvala sve koji imaju informacije o počinitelju da kontaktiraju Reginu Police Services na 306-777-6500 ili Crime Stoppers na 1-800-222-8477.

Video koji je podijelila crkva prikazuje počinitelja kako nosi kantu, izlijeva benzin na trijem i psuje prije nego što je zapalio vatru, a zatim bježi nakon što prostor poliven zapaljivom tekućinom počne buktati.

U priopćenju koje je u ponedjeljak objavila policijska služba Regine objašnjeno je da su vatrogasne i zaštitne službe Regine pozvane na mjesto požara u 3:40 ujutro u petak.

“Vatrogasci su rekli policiji da su, kada su stigli, zatekli stražnja vrata u plamenu”, napomenuli su iz policijske službe. “Ekipe su uspjele brzo ugasiti požar. Protupožarni istražitelji utvrdili su da je riječ o podmetnutom požaru i kontaktirali policiju.”

U priopćenju koje je u petak objavila rimokatolička nadbiskupija Regine razrađena je šteta koju je pretrpjela crkva, opisujući je kao “manju”. Nadbiskupija je izrazila zahvalnost što “nitko nije ozlijeđen”.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!