“Nakon stoljeća neprijatelja, postoji samo jedan razlog zašto je Izrael još uvijek ovdje”

Zašto Izrael još uvijek postoji nakon stoljeća neprijatelja koji su ga htjeli uništiti i izbrisati s karte svijeta? Ovo je odgovor!

Biskup Glenn Plummer iz Crkve Božje u Kristu i njegova supruga Pauline žive u Izraelu tri godine. Pauline je bila u Izraelu kada je Hamas izveo svoju krvavu invaziju na južni Izrael 7. listopada, ali je uspjela otići i vratiti se u Sjedinjene Države.

CBN News nedavno je razgovarao s biskupom Plummerom o tome zašto je važno podržati židovsku državu i što on vidi u budućnosti za židovsku državu.

“Evo što bih rekao. Osvrnite se na povijest onoga što se dogodilo koliko god ovo bilo užasno. Ovo nije prvi put da su Židovi i Izraelci prošli kroz to”, rekao je Plummer. “Biblija je puna ljudi poput starog Egipta – gdje su oni sada? Nestali. Filistejci. Nestali. Kanaanci. Sve su se te skupine suprotstavile da potpuno unište Izraelce. Jebusejci, Amalečani. Svi “Hetiti, Amorejci. Sirijsko Carstvo. Babilonsko Carstvo. Perzijsko Carstvo. Sva ova (carstva) su nestala. A Izrael i židovski narod su još uvijek ovdje.”

“Španjolsko carstvo. Nacistička Njemačka. Nestalo. SSSR u naše vrijeme. Nestalo. Dakle, sada imamo Hamas.”

“Nemojte ni na trenutak pomisliti da će Hamas sada biti taj koji će izvršiti uništenje i brisanje s karte izraelskog naroda. To se neće dogoditi. Zašto? Zato što ih je Bog Izraela zaštitio preko stoljeća i njegovo svjedočanstvo je također u pitanju.”

“Stoga, koliko god to zvučalo nekako prazno u ovakvim trenucima, Bog neće dopustiti da Izrael bude poražen. To se jednostavno neće dogoditi”, objasnio je Plummer.

Biskup je također progovorio u ime milijuna crnih Amerikanaca koji su za Izrael, koji mole za Izrael i koji su odlučili blagosloviti Izrael: “Ovo nije trenutak za šutnju.”

“Izaija je to ovako rekao. Radi Siona neću šutjeti. Radi Jeruzalema neću šutjeti. Ovo je Izaija 62,1. Dok njezina pravednost ne zasja poput zore, a njezino spasenje poput plamene baklje“, rekao je Plummer.

Plummer je također citirao Dietricha Bonhoeffera, njemačkog luteranskog svećenika, teologa i antinacističkog disidenta.

“‘Šutnja pred zlom je sama po sebi zlo.’ Rekao je: ‘Bog nas neće ostaviti krivima. Ne govoriti je govoriti. Ne djelovati je djelovati’, nastavio je biskup.

“I tako nije vrijeme da šutimo”, rekao je Plummer.

NAJNOVIJE!