Propovjedniku prijeti zatvor jer je držao natpis s biblijskim stihom u blizini klinike za pobačaje

Kršćanski propovjednik koji je unutar “tampon zone” klinike za pobačaje držao natpis s biblijskim stihom mogao bi završiti u zatvoru.

Stephena Greena, 72, iz južnog Walesa, podržava Kršćanski pravni centar (CLC), koji je rekao da ga se kazneno goni nakon što je držao natpis unutar tampon zone ispred klinike u Ealingu, zapadnom Londonu, koju vodi MSI Reproductive Choices, nekadašnja Marie Stopes International.

Klinika je bila jedna od prvih u zemlji kojoj je lokalno vijeće dodijelilo nalog za zaštitu javnih prostora (PSPO) koji zabranjuje molitvu, prosvjed i “sudjelovanje u činu odobravanja/neodobravanja” prema uslugama pobačaja.

Greenov znak prikazivao je riječi: “Psalam 139,13: Jer ti si moje stvorio bubrege, satkao me u krilu majčinu.”

Vijeće Ealinga odlučilo je poduzeti mjere protiv Greena u veljači prema odjeljku 67 Zakona o antisocijalnom ponašanju, kriminalu i policiji iz 2014.

Green, direktor kampanje Christian Voice, trebao se pojaviti na sudskom ročištu u utorak. Prijeti mu šestomjesečni zatvor i novčana kazna od više od 1200 dolara.

Uoči saslušanja, Green je rekao: “Bio sam duboko šokiran kad sam primio poziv Vijeća Ealing. Ovo kazneno gonjenje vidim kao napad na Bibliju i slobodu govora. Odlučan sam braniti se i boriti se za pravdu.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!