Stotinu vjernika suočava se s brutalnim maltretiranjem u meksičkoj državi Hidalgo

Dana 26. travnja oko stotinu vjernika iz Baptističke crkve Fundamental La Gran Comisión napustilo je svoje domove u općinama Coamila i Rancho Nuevo u meksičkoj državi Hidalgo.

Ovi članovi crkve obratili su se vođama Hidalga, tražeći pomoć usred sve većeg vjerskog progona s kojim su suočeni.

Kada je ovaj članak napisan, obitelji i pojedinci tražili su utočište i pomoć od članova drugih evanđeoskih crkava.

Mjesec dana maltretiranja i napada

Ova kriza započela je 25. ožujka, kada su pastor Rogelio Hernández Baltazar i još dvoje vjernika bili zatočeni u izaslanstvu Coamile.

Nakon 48 sati pregovora postigli su dogovor i pušteni su na slobodu.

Međutim, ignorirajući potpisani sporazum, početkom travnja stanovnici Coamile počeli su upadati u pet posjeda u vlasništvu evanđeoskih kršćana, uništavajući usjeve, drveće i odnoseći kamenje.

Tri kuće bile su ograđene i vlasnicima je bio onemogućen pristup kućama. Vjernici su nekoliko puta bili fizički napadnuti, čak i mačetama, a gotovo svake večeri pojedinci su pokušavali razvaliti vrata pastorove kuće.

Dana 25. travnja stanovnici Coamile i Rancho Nueva prekinuli su opskrbu strujom svim evanđeoskim obiteljima. Neki su opljačkali i crkvu, a na ulaze postavili straže.

Naposljetku, pod trajnom prijetnjom, vjernicima nije preostalo ništa drugo nego napustiti svoje domove i zemlju.

Vjerska netolerancija od 2016.

Ovaj problem vjerske netolerancije počeo je 2016. godine, jer većina ne prihvaća prisutnost bilo koje druge vjere osim tradicionalnog rimokatoličanstva.

Iako su vjernici sudjelovali u projektima društvenog dobrotvornog rada, osim u onima koji su bili za dobrobit Rimokatoličke crkve, sustavno su im uskraćivana prava, poput pristupa groblju, pohađanja škole za djecu, korištenja bunara, pravo na prijevoz, vlasništvo nad zemljom …

To je puno puta prijavljeno nadležnim tijelima, ali nije dobiven učinkovit odgovor. Vjerski progon se nastavlja, smatraju evanđeoske obitelji u državi Hidalgo.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!