Svećenica u propovijedi rekla da je osjetila “Božju prisutnost” kada je pobacila dvije bebe

Svećenica je održala propovijed u kojoj je rekla da je osjetila “Božju prisutnost” kada je pobacila dvije dvije bebe te je osudila evanđeoske kršćane zbog njihove “toksične teologije” na tu temu.

U propovijedi održanoj 9. srpnja u Unitarističkoj univerzalističkoj crkvi u Chapel Hillu, Sjeverna Karolina, svećenica Rebecca Todd Peters iskreno je govorila o vlastitom iskustvu s pobačajem i o tome kako gleda na Sveto pismo kroz tu prizmu.

Noseći ružičastu štolu s logotipom Planiranog roditeljstva, Peters je otvorila svoju poruku žaleći se na stanje pro-life evangelikalizma, s njegovim “fetusima koji govore, agresivnim naljepnicama na braniku automobila i saharinskim reklamnim panoima koji citiraju Sveto pismo i prizivaju Božji gnjev.”

Peters, koja je također profesor religijskih studija i osnivačica programa za siromaštvo i socijalnu pravdu na Sveučilištu Elon u Sjevernoj Karolini, osvrnula se na nedavno doneseni državni zakon koji zabranjuje većinu pobačaja nakon 12 tjedana.

“Biblija ništa ne govori o pobačaju”

Rekla je da je usvajanje zakona primjer evanđeoske kulture koja određuje politički ton pobačaju.

“Kada prvenstveno katolici i evanđeoski kršćani govore o Bogu, vjeri i pobačaju, oni definiraju narativ protiv izbora koji su kršćani tako učinkovito oblikovali”, rekla je.

Nakon što je ustvrdila da “Biblija ne govori ništa o pobačaju,” čini se da je vlastitu izjavu opisala kao “zapanjujuću jer Biblija ima puno toga za reći o tome kako ljudi trebaju živjeti što je dopušteno, a što nije. … ali da ponovim, ne govori ništa o pobačaju.”

Što reći, a ne zgroziti se nad ovakvom propovijedi žene koja nema veze s istinskim biblijskim kršćanstvom?!

NAJNOVIJE!