Svećenik iznenada umro dva tjedna prije zaređenja za biskupa

Katolički svećenik u Škotskoj umro je samo nekoliko tjedana prije nego što je trebao biti promaknut u biskupa.

Biskup Frank Dougan, biskup Gallowaya, objavio je da je fra Martin Chambers, svećenik biskupije Galloway koji je trebao biti zaređen za novog biskupa biskupije Dunkeld 27. travnja, preminuo u 59. godini života.

Biskup Frank rekao je u srijedu: “Teška sam srca i s najdubljom tugom danas saznao za smrt oca Martina Chambersa, svećenika biskupije Galloway i izabranog biskupa biskupije Dunkeld.

Znam da će njegova obitelj i ljudi biskupije Galloway koji su ga poznavali i voljeli biti duboko šokirani i užasnuti njegovom preranom smrću.

Zajedno zahvaljujemo za nesebično služenje našoj biskupiji; prepoznajemo golemi doprinos koji je dao za potporu nekim od najsiromašnijih zajednica u Ekvadoru i molimo se za pokoj njegove duše.

Poznavati Martina značilo je poznavati čovjeka punog ljubavi, entuzijazma, humora i duboke vjere koja je oživljavala sve što je radio.”

Bio je zaređen za svećenika biskupije Galloway 1989. godine. Osnovao je Martin Chamber Ecuador Trust 2006. kako bi podržao one koji žive u najsiromašnijim uvjetima u Ekvadoru. Također je radio u misijama u najvećem gradu Ekvadora, Guayaquilu od 2004. do 2009. godine.

Biskup Dougan je dodao: „U ime biskupije Galloway izražavam našu najdublju sućut i obećanje da ćemo se moliti s Martinovom obitelji dok se suočavaju s njegovim gubitkom, naše molitve su također s ljudima biskupije Dunkeld, koji su se spremali da ga za dva tjedna, 27. travnja, dočekaju kao svoga biskupa. Zahvaljujemo Bogu za veliko služenje nesebičnog svećenika i molimo za njegov vječni počinak.”

Organizacija sprovoda još nije objavljena.

NAJNOVIJE!