Svećenik uhićen zbog optužbi za neprimjeren kontakt s maloljetnicima

Policija u Teksasu ovog je tjedna objavila uhićenje svećenika biskupije Dallas zbog optužbi za neprimjeren kontakt s dvoje maloljetnika.

Policijska uprava Garland objavila je na svome Facebook profilu da su policajci uhitili vlč. Ricarda Matu u ponedjeljak “po dvije točke optužnice za nepristojan odnos prema djetetu, što je kazneno djelo drugog stupnja”.

“Navodi se temelje na izvješćima o neprimjerenom kontaktu s dvije maloljetne žrtve, koji se dogodio tijekom posjeta rezidenciji u Garlandu”, rekla je policija. Istražitelji su u kontaktu s biskupijom Dallas, rekla je policija.

U međuvremenu, u priopćenju od utorka na svojoj internetskoj stranici, biskupija Dallas rekla je da je “nedavno upoznata s tvrdnjom maloljetne djevojke o neprikladnom dodirivanju svećenika”.

“Kada su prošli tjedan saznali za tu optužbu, crkveni dužnosnici odmah su podnijeli prijavu Službi za zaštitu djece i policiji”, rekla je biskupija.

Mata je “odmah uklonjen iz svih javnih službi kada je biskupija Dallas saznala za tu optužbu”, nastavlja se u izjavi.

“Zahvalni smo na temeljitoj reakciji organa za provođenje zakona”, rekao je biskup Dallasa, Edward Burns, u izjavi.

Sve donedavno Mata je bio naveden kao vikar u katedrali Guadalupe u Dallasu. Svećenik je rođen u Meksiku i odrastao u Dallasu; zaređen je 2022.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!