Usred tragedije i patnje, Bog intervenira u ratom razorenoj Gazi. On tamo izlijeva svoj Duh jer Palestinci izvještavaju da mnogi ljudi sada doživljavaju snove i vizije Isusa.

„Oko 200 stanovnika Gaze dalo je svoje srce Isusu odjednom jer im se Gospodin ukazao u vizijama i snovima te su grlili jedni druge i, znate, radovali se i shvatili da svi imaju istu viziju koju svaki od njih imao”, objasnio je Taysir Saada.

Saada je bivši snajperist PLO-a i pomoćnik Yassira Arafata. Prije tridesetak godina povjerovao je u Isusa Krista i ispričao svoju priču u knjizi Once an Arafat Man (Nekad Arafatov čovjek).

Danas vodi kršćansku humanitarnu Zakladu Sjeme nade.

“Unatoč svom razaranju koje se događa, vjerujem da Bog ima svrhu potaknuti Palestince u Gazi da se probude i potraže drugačiju alternativu od onoga u što vjeruju.”

Mnogi muslimani traže alternativu islamu

Saada vjeruje da mnogi muslimani traže alternativu islamu.

“Vjerujem da ćemo imati puno probuđenja, puno vjernika koji će doći. To se već događa danas”, rekao je za CBN News.

Što se tiče kršćana, pastor William Devlin objasnio je da su mnogi ostali u Gazi kako bi pomogli napaćenim muslimanima.

Devlin je na čelu globalne dobrotvorne organizacije Widows and Orphans.

Često putuje u Gazu te vjeruje da tamošnji kršćani i većina muslimana ne podržavaju Hamas.

“Hamas je kultura smrti”, inzistirao je. “Tako da smo zahvalni što su kršćani tamo i daju život i mnogi od njih su mogli otići. Ali oni kažu: ‘Gledajte, ovo je naša pradomovina. Ovdje smo od davnina i nećemo otići.'”

Borbe su uništile domove i kršćana i njihovih muslimanskih susjeda, tako da je potreba za hranom, vodom i lijekovima raširena.

Devlin se nada da će mu IDF uskoro dopustiti da ode kako bi pružio prijeko potrebnu pomoć.

“Usred njihovih muka, Gospodin Isus se ukazuje muslimanima. Molimo se da se Bog nastavi otkrivati ​​kroz svog Sina – snove, vizije i očitovanja – kako bi cijelu Gazu doveo vjeri u Isusa Krista”, rekao je. “Molite se za mnoge muslimane da povjeruju u Isusa. To je njihova jedina nada.”

To je nada i ljubav za koju kršćani u Gazi znaju da traje zauvijek.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare