Foto: Lifenews.com

Sveučilište u Houstonu (SAD) otkazalo je svoje planove za ceremoniju u čast kontroverznog sotonističkog idola pobačaja nakon negodovanja javnosti, ali još uvijek prikazuje kip za pobačaj u kampusu. 

Prema Teksaškom pravu na život, sveučilište planira javno prikazati kip nazvan “Svjedok”, koji je pro-life grupa opisala kao “18 stopa visoku golu žensku figuru s pletenicama u obliku kozjih rogova i rukama poput pipaka.” Brončani kip nosi i čipkasti ovratnik u imitaciji prepoznatljivog Ginsburgova stila.

Sveučilište će izložiti kip od 28. veljače do 31. listopada, nazivajući ga “platformom za umjetnički izraz koji potiče kritičko promišljanje i istraživanje važnih pitanja”.

Pro-life grupa traži od pro-life Teksašana da prosvjeduju i mole se protiv statue za pobačaj na Sveučilištu u Houstonu u srijedu.

Kip je prošle godine bio izložen u Madison Square Parku, gdje je također prokazan kao “poganski idol abortusu”.

Umjetnica Shahzia Sikander oglasila se priopćenjem u odgovoru na kritike i rekla da je statua namijenjena promicanju pravde za žene.

Dodala je da je statua također odgovor na preokret Vrhovnog suda u slučaju Roe protiv Wadea i počast pokojnoj Ruth Bader Ginsburg, koja je bila ozloglašena po tome što je dosljedno odlučivala u korist zagovornika pobačaja.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare