Antonia (17) je jela na božićnom sajmu – sada se bori za život

Antonia (17) iz Buckinghamshirea u Velikoj Britaniji posljednja je dva tjedna na intenzivnoj njezi gdje se bori za život zbog smrtonosnog soja bakterije Escherichia coli kojom se zarazila nakon što je pojela hranu s božićnog sajma.

Tinejdžerka je do sada imala nekoliko operacija, među kojima i jednu u kojoj joj je izvađen dio crijeva, a primila je i transfuziju krvi, nakon čega je zbog zatajenja bubrega bila na dijalizi.

Hemolitičko-uremijski sindrom je oštećenje malih krvnih žila unutar bubrega koje najčešće dovodi do zatajenja. Najpoznatiji sindrom je STEC-HUS koji se javlja kod ljudi nakon infekcije želuca zaraženom bakterijom.

Njezina starija sestra, Jemima Hay, otvorila je GoFundMe profil i napisala da je Antonia “sretna što je živa”.

Foto: Gofundme

“Sretna je što je sada živa, pokazala je veliku odlučnost i snagu sve ovo vrijeme unatoč ogromnom stresu, boli i traumi, s fobijom od injekcija”, rekla je Jemima.

Djevojčica je Božić provela sa svojom obitelji, ali se morala vratiti u bolnicu jer su joj počeli otkazivati ​​bubrezi, prenosi Daily Mail.

Otac Steve Hay apelirao je na Facebooku da mu se jave ako imaju simptome trovanja i ako su bili na božićnom sajmu između 25. studenog.

Inače, Antonia je imala velike planove za budućnost, smiješila joj se karijera glumice, zbog čega je sada jako u strahu hoće li je uspjeti ostvariti.

Obitelj ističe kako je djevojčica jako pozitivna iako vodi veliku bitku.

Stručnjaci napominju da manji broj razvije ovaj sindrom kada se zarazi ovim sojem bakterije Escherichia coli te da je vrlo važno da hrana koju jedemo bude dobro i temeljito oprana te termički obrađena.

NAJNOVIJE!