Apokaliptične scene iz Beograda: Veliko nevrijeme je pogodilo Srbiju

Veliko nevrijeme je pogodilo Srbiju nakon što je u Sloveniji jučer prouzrokovalo poplave biblijskih razmjera. 

Danas oko 14:00 sati nebo nad Beogradom se otvorilo, prvo se pojavio crni oblak, a samo nekoliko minuta kasnije uslijedilo je pravo nevrijeme.

Led veličine jajeta padao je u ogromnim količinama nad srpskim glavnim gradom, a sve je tutnjalo od udara, piše Telegraf, premda ne vidimo dokaze za to.

U nekim dijelovima grada ljudi stoje na automobilima, a podzemni prolazi su potopljeni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)

Tamošnji mediji apeliraju na građane da se sklone na sigurno kako nitko ne bi stradao od leda.

Nevrijeme u Beogradu
Foto: Kurir.rs

Kako javljaju čitatelji s ulica, na Banovom brdu je nestala struja, a srušena su i dva stabla. Također, isključena je tramvajska naponska mreža na Novom Beogradu, pa tramvajski promet trenutno nije u funkciji.

Foto: Slavica Bjelić

Jednom čovjeku je na kružnom toku na Bežaniji palo drvo na automobil, ali hvala Bogu on je ostao nepovrijeđen.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)

RHMZ je izdao izvanredno upozorenje na nevrijeme.

Jako nevrijeme stiglo je u Srbiju oko 13 sati, a prvi su na udaru bili zapadni dijelovi zemlje. Iz sata u sat RHMZ izdaje najnovija upozorenja za one dijelove zemlje koji su sljedeći na udaru.

Jučer je napravio kaos u Sloveniji u kojoj je umrlo troje ljudi, a krajem dana i u Hrvatskoj. Olujni oblaci danas su se nadvili nad cijelu regiju – za Sloveniju i dalje vrijedi najviši stupanj upozorenja za jako nevrijeme, kao i za Hrvatsku te dijelove Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Poplavni val iz Slovenije stigao je u Hrvatsku u noći između petka i subote. Sava se noćas počela izlijevati, a oko ponoći situacija je djelovala dramatično kod zagrebačkih mostova.

NAJNOVIJE!