Bear Grylls odveo slavne osobe u divljinu: ‘Volim Isusa… Bio je 100% slobodan’

Bear Grylls je u drugoj sezoni popularne serije koja se emitira na National Geographicu odveo slavne osobe u divljinu. 

Kada čujete ime Bear Grylls, odmah pomislite na preživljavanje, avanturu i ekstremne situacije. Međutim, mnogo toga što ga pokreće u njegovim divljim pustolovinama proizlazi iz njegove ljubavi prema Kristu i njegovog shvaćanja preživljavanja kao dar od Boga.

Grylls naglašava da postoji element vjere koji dolazi do izražaja kada se suočimo s teškim trenucima, poput kriznih situacija, straha, tuge ili bolesti.

Poruka vjere koju Bear Grylls želi prenijeti

U tim trenucima, on ističe da površne stvari blijede u pozadini, dok dolaze do izražaja istinski važne stvari poput Božje prisutnosti, pomoći i podrške. To je poruka vjere koju Grylls želi prenijeti, da Bog uvijek stoji uz nas i drži nas.

Danas, Grylls dijeli svoje vještine preživljavanja s poznatim osobama visokog profila kroz svoju emisiju “Running Wild with Bear Grylls: The Challenge” na National Geographic kanalu.

U najnovijoj sezoni, gosti poput Bradleyja Coopera, Benediceta Cumberbatcha, Cynthie Erivo, Russella Branda, Troya Kotsura, Rite Ore, Daveeda Diggsa i Tatiane Maslany suočavaju se s najekstremnijim uvjetima preživljavanja tijekom 48 sati.

Prvog dana, Grylls podučava ključne vještine poput penjanja, pronalaženja vode i paljenja vatre, a drugi dan gosti moraju primijeniti te vještine sami. Na primjer, Kotsur, dobitnik Oscara za film “CODA”, suočio se s izazovima škotskih planina, spuštajući se 2500 stopa niz osam milja teškog terena i ledenih rijeka, uključujući spuštanje niz 150-stopi visoki vodopad.

Kako je Kotsur gluh, komunicirao je s Gryllsom putem znakovnog jezika. Kao nagradu za svoj uspjeh, Kotsur je kušao haggis, tradicionalnu škotsku poslasticu od mesa organa skuhanih u ovčjem želucu.

Diggs, koji je odrastao u gradu, našao se u neprijateljskom okruženju pustinje Great Basin u Nevadi. Izazov je uključivao korištenje sidrišnih točaka, praćenje tragova i davanje signalnih paljbi. Kao večeru, Diggs je morao jesti tarantulu.

Cooper se suočio s izazovom skakanja iz lebdećeg helikoptera, spuštanjem niz 400-stopi visoku liticu i prelaženjem 100-stopi visokog klancu u jednom od najtežih klimatskih uvjeta u Sjevernoj Americi.

Najbolji gosti su oni koji dolaze s otvorenom voljom

Grylls ističe da su najbolji gosti oni koji dolaze s otvorenom voljom, a ne samo da dobro izgledaju. Divlji svijet je nepredvidiv, i stoga nije moguće uvijek izgledati kul i pripremljeno.

Tijekom emisije, Grylls potiče goste da razgovaraju o svojim iskustvima i uvjerenjima. On vjeruje da je divlji svijet mjesto koje otkriva prave osobnosti ljudi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bear Grylls OBE (@beargrylls)

Grylls vjeruje da kršćanski avanturizam znači susretanje s ljudima tamo gdje se oni nalaze, baš kao što je i Isus činio. Nedavno je izrazio svoje divljenje prema slici Isusa koja je izazvala kontroverze, opisujući Isusa kao “divljeg” – osobu koja je potpuno slobodna, puna ljubavi, darežljiva i nimalo religiozna.

Grylls naglašava da vjernici trebaju biti manje usredotočeni na religioznost i više povezani s Kristom. Ističe važnost zajednice, prijateljstva, poštenja, vjere i ljubavi, dok istovremeno odbacuje površinske aspekte religije.

Grylls vjeruje da bi Krist prepoznao samo te autentične vrijednosti, a ne izvanjske elemente kao što su nastupi, glazba ili formalnosti.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!