Beba proglašena mrtvom je satima ležala u mrtvačnici, no pogrebnik je vidio nešto nevjerojatno

Prijevremeno rođena beba je proglašena mrtvom te je satima ležala u mrtvačnici. Pogrebnik je pripremajući ju za pogreb primijetio da diše.

Brazilski liječnici proglasili su prijevremeno rođenu bebu mrtvom i zvali pogrebnika, ali se ispostavilo da je i dalje živa, prenosi Daily Mail pisanje lokalnih medija.

Bebu, koja je dobila ime Augustus, rodila je 18-godišnja majka u mjestu Ariquemes prošli tjedan nakon što je zatražila medicinsku pomoć zbog jakih bolova i krvarenja.

Tinejdžerku nisu primili u ambulantu jer nisu primijetili da je trudna, a kasnije je, bez ičije pomoći, rodila bebu tešku oko 900 grama.

Liječnici su dijete, rođeno u sedmom mjesecu trudnoće, proglasili mrtvorođenim i pozvali pogrebnika da odnese tijelo i pripremi ga za sahranu.

Međutim, patolog je tijekom procedure primijetio da bebi kuca srca i odmah je vratio u bolnicu gdje je smještena na Odjelu intenzivne njege novorođenčadi.

Beba je trenutno u stabilnom stanju

Trenutno je u stabilnom stanju i da dobro reagira na terapiju, dok je majka otpuštena s liječenja.

Bebina baka je rekla da je njezin unuk dosta pomjerao ruke i noge, kao i da ima jake otkucaje srca.

Pogrebnik je pokupio bebu oko 3 sata ujutro u utorak, a primijetio je da je još živa nekoliko sati kasnije dok se pripremao za sahranu.

Kaže da je u jednom trenutku uočio da Augustus udiše zrak, nakon čega mu je poslušao srce i primijetio otkucaje.

Baka je medijima rekla da je ogorčena jer se liječnici nisu potrudili spasiti djetetu život.

Policija i drugi nadležni organi su otvorili istragu o bizarnom incidentu, a iz bolnice i dalje tvrde da je beba bila mrtva kada je stigla kod njih.

– Za mene je to čudo. Čuo sam liječnicu kako govori i ona mi je vrlo jasno rekla da je ova beba mrtva. Pogrebno poduzeće je došlo po njega i bio je mrtav. Nekako se taj otkucaj srca vratio – rekao je glasnogovornik zdravstvene ustanove u Ariquemesu.

NAJNOVIJE!