Brat (5) i sestra (3) preminuli nakon što su pojeli otrovno voće u bakinom vrtu

Brat Jhofran Mathias Gonzalez Chaya (5) i sestra Amira Jhasley Chaya (3) iz Kolumbije su tragično preminuli nakon što su pojeli otrovno voće u bakinom vrtu. 

Mislili su da jedu jabuke, ali crveno voće sa drveta “bola de toro” bilo je otrovno, prenosi Daily Star. Sat vremena kasnije počeli su povraćati i dobili su napade grčenja mišića.

Ovo drvo koje mještani zovu i “huevo de toro” (thevetia ahouai), a može narasti i do tri metra visine.

Tragični incident dogodio se u selu Montecitos, u nedjelju, međutim, dva duga dana kasnije, djeca su ipak izgubila bitku protiv otrova.

Liječnici im nisu mogli pomoći

– Jhofran je pojeo šest, a Amira četiri otrovna ploda. Odveli smo ih u bolnicu, ali nisu im mogli pomoći – rekao je njihov slomljeni otac lokalnim medijima.

On je dodao da, pošto su djeca iz Venezuele, njihovo zdravstveno osiguranje nije pokrivalo troškove tretmana.

– Amira je bila lošije i na kraju su joj dali protuotrov i prebacili je na intenzivnu njegu, ali je ona ipak preminula – rekao je otac.

Izbezumljeni otac tražio je pomoć i od pravobranitelja

On je potražio pomoć od kolumbijskog dječjeg pravobranitelja, kako bi njegovog sina prebacili u bolje opremljenu bolnicu, ali dječak nije preživio put. Njegovo srce nije izdržalo napor.

Djeca su se s roditeljima preselila u Kolumbiju zbog kriza koje potresaju Venezuelu više od deset godina i živjeli su kod bake, gdje se dogodio tragični incident.

Spomenuta biljka uglavnom se drži kao ukrasna i vrlo je česta na tom području.

NAJNOVIJE!