Broj neslužbenih džamija u Rimu se udvostručio u posljednjih deset godina

Trenutačno se više od polovice stranica stalno nadzire jer se smatraju srednjim ili visokim rizikom.

Broj neslužbenih džamija u talijanskoj prijestolnici Rimu koje nadzire talijanska agencija za borbu protiv terorizma gotovo se udvostručio u posljednjih 10 godina jer molitvena mjesta koja propovijedaju temeljna islamska učenja zadiru u talijansko društvo.

Prema novom izvješću talijanskog ministarstva unutarnjih poslova, identificirana su ukupno 53 neslužbena muslimanska mjesta za molitvu, smještena u podrumima i garažama diljem grada, te su pod nadzorom zbog islamističkih aktivnosti.

Ova brojka je porasla u odnosu na 30 neslužbenih džamija označenih prije deset godina.

“Ove skrivene bogomolje su mjesta gdje vreba radikalizacija i gdje se, kamuflirani među vjernicima, nalaze ti vukovi samotnjaci koji su prečesto postajali mučenici svetog rata”, piše talijanska novinska kuća ll Tempo.

Dosje je otkrio da bi moglo postojati više od 100 redovitih sastajališta za muslimane diljem grada koja nisu registrirana kao službena mjesta bogoslužja, uz strahove zbog prirode takvih sastanaka usred rastuće prijetnje islamskog terora u Europi.

Prema izvješću, neslužbena mjesta za molitvu koja se nalaze u skladištima i stambenim stanovima obavještajne agencije kategoriziraju u tri razine terorističke prijetnje: nema rizika, srednjeg rizika i povećanog rizika.

Trenutačno se više od polovice stranica stalno nadzire jer se smatraju srednjim ili visokim rizikom.

Protuterorističke operacije u Italiji često uključuju nadzor mračnog weba za islamističku propagandu i komunikacije, prisluškivanje sumnjivih objekata te pregled tekstova i govora koje imami drže u neslužbenim džamijama.

NAJNOVIJE!