Čovjek (62) riskirao život kako bi spasio bebu zarobljenu u gorućoj kući

“Mislio sam u sebi... 'Moram spasiti bebu'.”

Čovjek iz Ohija proglašen je herojem nakon što je riskirao život kako bi spasio bebu zarobljenu u gorućoj kući.

John Stickovich, 62, rekao je za WJW-TV da je spasio 11-mjesečno dijete u ponedjeljak ujutro, više puta ulazeći u kuću kako bi pokušao pronaći bebu u izmaglici dima i vatre.

Objasnio je kako je krenuo u akciju nakon što je vidio dim kako izbija iz kuće. On je u tom trenutku išao na posao i iskočio je iz automobila.

Kako djelatnici hitne pomoći još nisu bili na licu mjesta, djelovao je brzo.

“Majka je sjedila na travnjaku sa svojom jednom bebom i ja sam je pitao je li dobro, a ona je rekla, ‘Moja beba je još uvijek u kući’,” rekao je Stickovich. “Mislio sam u sebi… ‘Moram spasiti bebu’.”

Uvukao se kroz otvorena vrata u kuhinju i počeo tražiti dijete. Stickovich isprva nije mogao pronaći bebu, pa se vratio van pitati majku za smjernice.

Zatim je još jednom hrabro ušao u pakao.

“Tamo je postalo tako loše”, rekao je Stickovich . “Zapravo sam se spremao otići kada je beba zaplakala ili ispustila zvuk.”

U tim mučnim trenucima Stickovich je uspio pronaći dijete i brzo izaći iz kuće.

Vatrogasci, koji su rekli da je dom već bio potpuno zahvaćen ognjem kad su oni stigli, sada Stickovicha nazivaju herojem i pripisuju mu zasluge za spašavanje života bebe.

“Shvatio sam da je bolje da pokušam”, rekao je Stickovich o svojim razlozima za pomoć. “Nitko drugi nije bio ovdje sa mnom. Ne postoji dijete koje bi trebalo umrijeti u požaru. Danas se to nije dogodilo i to je dobro.”

Vatrogasci hvale 62-godišnjeg muškarca koji je uočio ovaj požar i potrčao (dva puta!) kako bi spasio 11-mjesečnog blizanca koji je još bio unutra.

Stickovich, očiti junak priče, jednostavno je zahvalan što je mogao pomoći.

“Osjećam se divno što sam mogao spasiti bebu. Ta majka ne mora oplakivati ​​svoju bebu, ta beba danas može živjeti”, rekao je Stickovich.

“Učinio bih to za bilo koga – nije važno, i nadam se da će netko to učiniti za mene.”

Požar je navodno bio slučajan.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!