Daniel silovao malu Lenu (10), a ubio je dječak (11): Šokantne optužbe u slučaju koji je potresao Njemačku

Pet mjeseci nakon smrti male Lene (10) u internatu Sveti Josip u njemačkom Wunsiedelu, istražitelji su sada sigurni: djevojčicu je silovao smetlar Daniel T. (25), a djevojčicu je potom ubio dječak (11).

Istražitelji su sada otkrili detalje o uzroku smrti djevojčice. Prema nalazima policije i tužiteljstva, dječak je zadavio Lenu. No, ne može biti kažnjen za zločin jer je premlad.

Nakon saslušanja 130 svjedoka, državno odvjetništvo u Hofu podiglo je optužnicu protiv Daniela T. za silovanje i provalu.

Državni tužitelj Matthias Gers rekao je u utorak da nema dokaza da je on umiješan u ubojstvo djeteta.

Smetlara se sumnjiči i da je od početka 2022. godine provalio u pet građevinskih kontejnera i ukrao građevinske strojeve.

“Osumnjičenik je 2. travnja 2023. godine kroz otvoreni prozor u kupaonici ušao u dom za djecu i mladež, gdje je slučajno zatekao 11-godišnjeg dječaka, a kasnije i djevojčicu koja je tu živjela. Osumnjičenik je spolne radnje vršio nad 10-godišnjom djevojčicom. Nakon toga je izašao iz zgrade”, rekla je tužiteljica.

Dječak je nakon svađe ubio malu Lenu.

Prema informacijama Bilda, djeca su bila u istoj skupini jer je većina štićenika dječjeg doma bila na skijanju. Dječak, za kojeg se tvrdi da je ranije privukao pozornost zbog napada, ne može biti procesuiran.

Tužitelj Gers rekao je da je Daniel T. još uvijek u pritvoru. U istrazi je uglavnom priznao nedjela koja su mu stavljena na teret.

NAJNOVIJE!