Danka (2) u Srbiji još nije pronađena, a majci je oduzet mobitel

Majčin mobilni telefon je oduzet i poslan na vještačenje.

Danka Ilić (2), djevojčica koja je nestala u utorak, 26. ožujka oko 13:00 sati u Banjskom polju kod Bora, još uvijek nije pronađena.

Policija je jučer poslijepodne, nakon 27 sati pretrage, obustavila aktivnosti na terenu jer sumnja da se djevojčica nalazi unutar pretraženog područja od otprilike 10 četvornih kilometara.

Policija neumorno pretražuje svaki objekt, bez obzira je li vlasnički ili napušten, i pažljivo pomjera svaki predmet ispod kojeg bi Danka Ilić mogla biti.

Detektiv Milan Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, objašnjava da ispitivanje članova obitelji, uključujući majku i oca koji su prošli poligrafsko ispitivanje, ne implicira njihovu krivnju.

“Ova potraga traje od 26. marta, a kada rezultata nema onda mora da se ide na ovo drugo, proširuje se istraga. Istražuje se to najbliže okruženje. Obično se u startu ide prvo na poligrafsko ispitivanje. Razlog ne mora da bude sumnja u roditelje ili nekog od članova porodice da su nešto uradili djetetu, već se jednostavno tome pribjeglo jer djete nije nađeno u terenskoj pretrazi”, kaže Novaković.

Majčin telefon je poslan na vještačenje

Majčin mobilni telefon je oduzet i poslan na vještačenje radi analize komunikacije članova obitelji u posljednjem periodu, kao i provjere društvenih mreža i e-mail adresa te web stranica koje su posjećivali.

“Treba još jednom istaknuti da ovaj pravac istrage ni na koji način ne znači da je bilo tko u širem okruženju obitelji, susjeda i prijatelja kriv za nestanak Danke. Naprotiv, njihovi privatni kontakti mogu pomoći istrazi da se, na primjer, otkrije uloga neke treće osobe u koju sada nitko ne sumnja”, ističe Novaković.

“Sve to se radi kako bi se našao trag koji bi mogao pomoći u pronalasku djeteta. Posebno će se obratiti pažnja na to kakva poznanstva članovi obitelji imaju u Srbiji i inozemstvu, istraživat će se putovanja… Mora se ići u sitne detalje, jer sada se pokušava otkriti vodili li istraga u drugom pravcu”, zaključuje Novaković, prenose srpski mediji.

NAJNOVIJE!