Djeca zaluđena opasnim izazovom na TikToku: Dimi im se iz usta, završavaju u bolnici, a mogu i umrijeti

Djeca su zaluđena opasnim izazovom koji se pojavio na TikToku dok konzumiraju popularni ulični slatkiš. Nekoliko djece ja završilo u bolnici.

Više od 25 djece ozlijeđeno je u Indoneziji nakon što su sudjelovali u TikTok izazovu u kojem ih snimaju kako jedu popularni ulični slatkiš poznat kao “Zmajev dah”, koji sadrži tekući dušik, prenosi Guardian.

Vlada je upozorila na opasnosti njegove upotrebe u gotovim namirnicama i pozvala na veću pozornost nakon što su djeca pretrpjela opekotine želuca i trovanje hranom jer su jela “čchiki ngebu!l ili “chikibulis” bombone u magli tekućeg dušika.

Slatkiš izgledao kao da se dimi kada se konzumira

– Tekući dušik uzrokuje da slatkiš izgleda kao da se dimi kada se konzumira, ali ako se konzumira prije nego što tekući dušik ispari, postoji šansa da dođe do opekotina i perforacije crijeva, a u najtežim slučajevima može do smrti – rekao je dr Dicky Budiman, indonežanski liječnik i istraživač globalne zdravstvene sigurnosti na Sveučilištu Griffith.

@alexandertheingrate

Dragon Breath #dragonbreath #rotterdam #eurotrip2022

♬ 1D Night Changes – Anikii

Ministar zdravstva Indonezije Maxi Rein Rondonuwu upozorio je da potencijalni rizici uključuju opekotine na koži i poteškoće s disanjem.

Iako još uvijek nema izvještaja o smrtnim slučajevima, ministarstvo je izvijestilo da je više od 25 djece povrijeđeno u posljednjem izazovu, a dvoje je zadržano u bolnici na liječenju.

Obaviještene su i škole, koje su zamoljene da razgovaraju s djecom o posljedicama ovog opasnog TikTok izazova.

NAJNOVIJE!