Dječak (13) izgubio život zbog izazova na TikToku: Umro je nakon 6 dana na aparatima

Trinaestogodišnji dječak preminuo je u Americi nakon što je sudjelovao u uznemirujućem i opasnom izazovu koji postaje sve popularniji na TikToku.

Izazov uključuje osobu koja proguta do 14 tableta lijeka protiv alergije Benadryl kako bi izazvala halucinacije, a sudionici zatim objavljuju videozapise svojih iskustava na društvenim mrežama.

Vjeruje se da je ovaj trend među tinejdžerima započeo 2022. Do sada je već uzrokovao niz slučajeva hospitalizacije djece koja su u njoj sudjelovala.

Jedan od njih je Jacob Stevens iz Ohia koji je počeo usporavati nakon što je uzeo smrtonosnu dozu, prenosi news.com.au.

Hitno je prevezen u bolnicu kada su mu organi počeli otkazivati.

Obitelj je donijela tešku odluku da ga skine s aparata

Nažalost, nakon šest dana na aparatima, obitelj je donijela tešku odluku da ga skine s aparata jer mu je mozak prestao raditi.

Jacobov otac Justin sada se posvetio upozoravanju roditelja i mladih na opasnosti društvenih medija. Podijelio je fotografiju svog sina u bolničkom krevetu na aparatima za život kako bi podigao svijest o rizicima.

Dječak izgubio život
Foto: Justin Stevens/Facebook

“Bilo je to previše za njegovo tijelo”, rekao je ožalošćeni otac za ABC 6, prisjećajući se “najgoreg dana u svom životu”.

“Nema snimke mozga, nije bilo ništa. Kažu da smo ga mogli umjetno održati na životu i mogao je ležati, ali nikada nije otvorio oči, nije disao, nasmiješio se, hodao, govorio”, rekao je nesretni otac kroz suze.

Jacobova obitelj sada je počela vršiti pritisak na javnost i političare da poduzmu korake kako bi spriječili djecu da sudjeluju u takvim izazovima ograničavanjem pristupa lijekovima kao što je Benadryl.

Upozorenje o opasnostima maloljetnika na TikToku

Također predlažu uvođenje dobnih ograničenja za otvaranje računa na TikToku, prisiljavajući korisnike da se registriraju s osobnim podacima prije pristupa platformi.

Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) izdala je upozorenje o opasnostima sudjelovanja u Benadryl izazovu i rekla da je upoznata s izvješćima da su neka djeca završila na intenzivnoj njezi ili umrla nakon sudjelovanja.

“Uzimanje viših doza od preporučenih antihistaminika kao što je Benadryl može dovesti do ozbiljnih srčanih problema, kome, pa čak i smrti”, izjavila je FDA.

Hitne službe u Queenslandu potvrdile su da su posljednjih tjedana primile alarmantan broj poziva u vezi s ovim trendom.

NAJNOVIJE!