Dječak (13) nasmrt izbo svoju majku dok je spavala

Dječak je nakon ubojstva snimio fotografije tijela svoje majke i poslao ih prijatelju na društvenim mrežama.

Dječak (13) iz Floride, optužen da je nasmrt izbo svoju majku dok je spavala, optužen je kao odrasla osoba za teško ubojstvo.

Derek Rosa navodno je ubio svoju majku 12. listopada u njihovom stanu u Hialeahu pred očima njena novorođenčeta. Rosa je optužen za ubojstvo prvog stupnja od strane velike porote okruga Miami-Dade, koja je njegov slučaj proslijedila u sudski sustav za kaznena djela odraslih, izvijestio je NBC.

Rosa se u petak prvi put pojavio na sudu na ročištu za određivanje jamčevine. Određeno mu je zadržavanje bez jamčevine i prebačen je u pritvor za maloljetnike Miami Dade. Na ročištu su njegov otac i baka svjedočili u njegovu korist nadajući se da će ga sudac pustiti u kućni pritvor.

Policija Hialeaha rekla je da se tragedija dogodila oko 23:30 12. listopada i da su policajci reagirali nakon što su primili poziv od tinejdžera koji je rekao da je ubio svoju majku. Policajci su njegovu majku (39) pronašli mrtvu u spavaćoj sobi pokraj krevetića u kojem je dijete staro 14 dana pronađeno neozlijeđeno.

Tonski zapis poziva policiji do kojeg je došao NBC News otkriva da je Rosa snimio fotografije tijela svoje majke i poslao ih prijatelju na društvenim mrežama, prenosi Index.

Zatražio je da pošalju policiju u njegov dom

U zvučnom zapisu čuje se kako Rosa traži od službenice da pošalje policiju u njegov dom, ali kaže da ne zna adresu.

Glas mu je primjetno drhtav. Čuje se kako operaterka hitne službe pita: “Moram znati diše li vaša mama”, na što je on odgovorio: “Gospođo, ona je mrtva”, dodajući da je “krv po podu”.

Rekao je da njegova novorođena sestra spava u svom krevetiću. Na pitanje je li joj naudio, odgovorio je: “Nisam je dirao. Nisam htio dirati svoju sestru.”

Rosa je rekao da njegov očuh ima dva pištolja, jedan je ponio sa sobom iz kuće i jedan ostavio u kući. Tinejdžer je objasnio da se htio ubiti i napunio pištolj, ali ipak nije mogao i ostavio ga je na sofi.

Službenica ga je pitala zašto je ubio svoju majku, ali njegov odgovor se ne čuje. U jednom trenutku službenica je pitala: “Posjekao si je po vratu? Gdje si je još ubo osim što si joj prerezao vrat?” ali njegov je odgovor uklonjen.

Rosa se suočava s doživotnom robijom ako bude osuđen, budući da je američki Vrhovni sud presudio da je smrtna kazna za maloljetnike neustavna.

NAJNOVIJE!