Dječak je pao dok je pio jogurt, a roditelji nisu mogli doći sebi kada su vidjeli u kakvom je stanju

Dječak (4) je na terasi pio piće na bazi jogurta kroz metalnu slamku kada je pao. Roditelji nisu mogli doći sebi kada su vidjeli u kakvom je stanju.

Bizaran incident koji se umalo završio tragedijom dogodio se u New Yorku kada je metalna slamka probila karotidnu arteriju 4-godišnjeg dječaka, dok su roditelji u početku mislili da je dijete samo ugrizlo jezik.

Liječnici su rekli da je izgubio mnogo krvi, a efikasnom intervencijom mu je spašen život.

Mali Charlie DeFreya je pao na terasi dok je pijuckao piće na bazi jogurta kroz metalnu slamku, prenio je Today.com.

Slamka mu je porezala karotidnu arteriju, privremeno prekinuvši dotok krvi u njegov mozak.

Roditelji su u početku mislili da se dječak ugrizao za jezik

Kada su zabrinuti roditelji izašli van vidjeti što se događa s njihovim djetetom, u početku su pomislili da se dječak ugrizao za jezik. Međutim, postalo je jasno da je povreda ozbiljnija nego što se prvobitno mislilo.

– U suštini je izgubio mnogo krvi – rekao je dr Richard Scriven, šef pedijatrijske traumatološke jedinice u Stony Brook Trauma centru, u intervjuu za Today.com.

Liječnici su konstatirali da je dječak imao povredu unutarnje karotidne arterije preko koje se krv i kisik dopremaju do mozga. Uspjeli su smiriti krvarenje. Zahvaljujući operaciji koju je izveo dr. David Fioreli, dječak se oporavio i trebalo bi se vratiti u vrtić ovaj tjedan.

Na vratu su dvije glavne arterije – po jedna sa svake strane. One su, pak, podijeljenje na unutarnje i vanjske grane. Dječak je povrijedio desnu unutarnju karotidnu arteriju odmah iza vilice.

Zahvat je trajao svega 45 minuta, a nakon tjedan dana farmakološke kome dječak se oporavio. Nastavimo moliti za oporavak ovog dječaka!

NAJNOVIJE!