Dječak uzeo pištolj od djeda i ubio nepoznatog čovjeka

Dječak se nalazi u maloljetničkom pritvoru gdje čeka početak suđenja.

Dječak (10) iz Teksasa priznao je ubojstvo nepoznatog čovjeka, koje se dogodilo prije dvije godine kada je uzeo pištolj od djeda.

Desetogodišnjak je bio ispitivan zbog prijetnji ubistvom učeniku iz razreda, da bi tom prilikom toga priznao i ubojstvo.

Prema zakonima ove savezne države, dječak ne može biti optužen za zločin jer je u vrijeme kada je počinio ubojstvo imao manje od 10 godina, prenosi CBS News.

Kako je navedeno, dječak je dao informacije istražiteljima o ubojstvu, a navodno je riječ o 32-godišnjaku Brandonu O’Quinnu Rasberryju, kojeg je ubio 18. siječnja 2022. godine.

Dječak je dodao da je prije toga bio u posjeti svom djedu u parku za kampere, gdje je i Rasberry živio, te da je uzeo djedov pištolj, ušao u kombi koji je pripadao Rasberryju, pucao u njega i ubio ga.

Također, naveo je da nije prije toga vidio Rasberryja i da on nije učinio ništa što bi ga naljutilo.

Pištolj je pronađen u zalagaonici u obližnjem gradu, ali zbog činjenice da je dječak imao manje od 10 godina kad je počinio zločin, ne može biti optužen za ubojstvo.

Dječak je optužen u vezi sa prijetnjom upućenom kolegi iz razreda i nalazi se u maloljetničkom pritvoru, gdje čeka početak suđenja.

NAJNOVIJE!