Dječak (6) završio na hitnoj nakon što je pojeo bombone

Šestogodišnji dječak proveo je sate na hitnoj nakon što je progutao 13 puta veću dozu THC bombona za odrasle koju je restoran u Sjevernoj Karolini prodao obitelji koja je mislila da kupuje Skittles.

“Trpio je neopisivu bol”, rekla je majka Catherine Butterwright za NY Post o mučnom iskustvu djeteta.

Obitelj je ručala u restoranu koji se reklamira kao “neobična delikatesa i bar”.

Majka i njezin sin naručivali su hranu u baru kada su vidjeli nešto za što su mislili da su osušeni Skittles bomboni.

Bilo je to prvi put da su vidjeli hrskavu verziju slatkiša – koju je dječak želio probati otkako je za nju saznao na YouTubeu – pa je majka popustila molbama svog sina da je proba.

“Vrećicu sam platila na šalteru, nitko me nije pitao za osobnu, niti mi je rečeno što kupujem”, rekla je majka.

Majka i sin vratili su se za stol, gdje su svi odrasli probali novi slatkiš, ali nitko od njih nije osjetio ništa čudno.

Dječak je pojeo oko 40 bombona

Dok su oni pojeli po jednu ili dvije bombone, dječak ih je pojeo gotovo 40.

Posljedice su brzo stigle – dok se igrao pored restorana, dječak se počeo žaliti da ga peče u predjelu zdjelice, da mu se ledi u prsima, da ga boli glava i da mu se pojavljuju grčevi u trbuhu.

Isprva je mislila da bi on možda samo trebao otići na WC, ali odlučila je nazvati hitnu nakon što joj je rekao da voda ima “odvratan” okus – pojava za koju je majka jednom čula da je simptom trovanja.

Nakon toga su pročitali sastojke na vrećici i saznali da su prožeti Delta-9, primarnom psihoaktivnom komponentom biljke cannabis sativa.

“Moj zaručnik je rekao da su tri bombona porcija za odrasle. Do tog trenutka je pojeo otprilike trećinu paketa, što je oko 30 do 40 bombona koliko su procijenili u bolnici. Tako da je u biti dobio 13 puta veću dozu od one koju je imao za odrasle”, rekla je majka.

Dječak je proveo 17 sati u dubokom snu u bolnici prije nego što su ga pustili kući.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!