Djecu s autizmom maltretirali u vrtiću: Majka stavila uređaj za snimanje, čula što su im radili

U vrtiću u Plojestima u Rumunjskoj snimljena je uznemirujuća snimka na kojoj se vidi kako odgojiteljica prijeti i udara šestogodišnje dijete.

Dječakova majka posumnjala je da se nešto događa u vrtiću nakon što je primijetila da joj se sin čudno ponaša. Nažalost, nije mogla lako provjeriti o čemu se radi, s obzirom na to da dječak ne govori dobro jer ima blaži oblik autizma.

Zbog nemogućnosti da od sina sazna o čemu se radi, u torbu mu je stavila uređaj za snimanje i doznala kroz kakve strahote svakodnevno prolazi u odgojnoj ustanovi.

“Odgajateljice su mom djetetu prijetile batinama i psovale mu. Dijete su i štipali. Odmah mi je rekao, već u prvom tjednu vrtića došao mi je i rekao: ‘Mama, gospođa štipa’. Početkom listopada dobio je čak i šamar po ustima”, ispričala je majka.

Jednako uznemirujuća je bila i reakcija ravnateljice na ovakvo ponašanje jer je ovakvo ponašanje komentirala kao “malo neprimjereno”.

Još jedno dijete s blažim oblikom autizma doživjelo je sličnu situaciju, a majka mu se požalila da je dugo bio maltretiran.

Dvije odgajateljice, koje u vrtiću rade od 2015. godine, dale su danas izjavu policiji zbog “neprimjerenog tona”. Nisu suspendirani zbog ovog incidenta i očekuje se da će nastaviti s radom.

Inače, ovo nisu jedini incidenti u ovom vrtiću, a roditelji se u svojim grupama često žale na ponašanje i jezik odgojiteljice.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!