Djevojčica (13) nije rekla roditeljima da ju je ugrizao pas, umrla je dva mjeseca kasnije: Ovo su njene posljednje riječi

"Ne mogu vjerovati da bi tinejdžerica poput mene to doživjela. "

Trinaestogodišnja djevojčica Jamaica Star Seraspe umrla je od bjesnoće dva mjeseca nakon što ju je ugrizao pas lutalica, što nije prijavila roditeljima jer im se bojala reći istinu.

Tinejdžerica se 9. veljače vraćala kući iz škole u okrugu Tondo u Manili na Filipinima kada ju je ugrizao pas lutalica. Umjesto da odmah potraži liječničku pomoć, odlučila je lagati roditeljima i prešutjeti što se zapravo dogodilo. Zbog toga im je rekla da se ogrebala o metalnu žicu jer se bojala njihove reakcije ako kaže da ju je ugrizao pas.

Tek dva mjeseca kasnije, kada je razvila ozbiljne simptome, uključujući temperaturu, bolove u leđima, umor i teškoće s vodom, priznala je svojoj mami Roselyn Saraspe što se dogodilo.

Djevojčica je 5. travnja primljena u bolnicu San Lazaro, gdje su je medicinske sestre morale vezati kako bi joj obuzdale udove jer je bila nemirna i stalno je skakala po krevetu.

Bespomoćna majka rekla je da je “osjećala slomljeno srce” dok je gledala svoje najmlađe dijete kako slabi, s pjenom na ustima, prije nego što je preminula 6. travnja.

Ožalošćena majka rekla je da se prvi put zabrinula kada je Jamaica dobila temperaturu i bolove u leđima 4. travnja, za što je isprva mislila da je posljedica menstruacije ili infekcije urinarnog trakta.

Groznica je popustila sljedećeg jutra, ali se vratila u punoj snazi ​​prije podneva, kada je odvedena u bolnicu.

Obdukcijski nalaz pokazao je da je umrla od encefalitisa, koji je gotovo uvijek smrtonosan kad se pojave prvi simptomi.

Djevojka je objavila posljednje riječi

Jamaica je srceparajućim porukama na društvenim mrežama svjedočila o svojim posljednjim danima.

“Zapravo, znam da imam bjesnoću. Samo nisam mogla reći mami jer nisam željela da bude razočarana. Taj dan je mama mislila da imam nešto drugo. Ni ja nisam bila sigurna što je to. Napravili su puno istraživanja o bjesnoći, ne mogu prihvatiti da sam bolesna, prekasno je za cijepljenje”, napisala je djevojka.

“Bilo mi je teško disati. Počeo sam na YouTubeu tražiti ljude s bjesnoćom. Bože, ta djeca… Doslovno će umrijeti polako i bolno, a hidrofobija koju imaju ista je kao moja. Ne mogu vjerovati da bi tinejdžerica poput mene to doživjela.

Ako budem hospitalizirana, samo me stavite u komu umjesto da budem svjesna bolova. Zaista će mi nedostajati moji najmiliji. Volim ih. Ovo je moje posljednje zbogom. Samo zapamti: ja ću ostati pored tebe bez obzira na sve”, objavila je.

“Razlog zašto sam ovo napisala je da ostavim podsjetnik koliko se lako prenosi ova bolest. To je sve. Zbogom, svijete”, dodao je Jamaica.

Govoreći za lokalne medije, dr. Juancho Bunji, zdravstveni službenik grada Muntinlupa, rekao je da je u slučaju infekcije bjesnoćom važno dobro isprati ranu unutar 10 minuta i kontaktirati medicinsko osoblje.

NAJNOVIJE!