Djevojčica (2) pojela kolač i umrla: Bila je žrtva paklenog plana

Dvogodišnja djevojčica Heidy Valeria preminula je nakon što je navodno pojela kolač s otrovom koji je bio namijenjen psu.

Tragedija se dogodila u gradiću Tototlan u meksičkoj državi Jalisco 3. veljače, a dijete je pretrpjelo dupli respiratorni zastoj, piše Metro.

Djevojčica je pojela dio otrovanog kolačića kojim su nepoznati počinitelji vjerojatno namjeravali otrovati psa, a 1. veljače je prebačena u obližnju bolnicu, gdje je potom i preminula.

Generalni tajnik Savjeta Epigmenio Carrillo rekao je da je uzrok intoksikacije još nepotvrđen.

Prema novinskoj web stranici Telediario Mexico, djevojčica je pretrpjela dva respiratorna zastoja dok su se liječnici borili kako bi joj spasili život, da bi preminula dva dana kasnije.

Novinska stranica je prenijela da je otrovan i kućni ljubimac, ali nije službeno poznato je li ovo povezano s incidentom.

Vijest o preminuloj djevojčici je šokirala cijeli grad

– Istina je da je cijeli grad šokirala svijet. U stvari, društvene mreže su buknule kada se saznalo što se dogodilo – naveo je jedan stanovnik Totolana, a cijelo mjesto je bijesno na počinitelje.

Carrillo još nije potvrdio ove navode i rekao je da će se vlasti oglasiti čim se utvrde činjenice.

Međutim, naveo je da je još jedno lokalno dijete, navodno staro šest godina, također hospitalizirano zbog intoksikacije neidentificiranom supstancom, iako je još nejasno je li stanje maloljetnika povezano sa preminulom djevojčicom.

Aktivist i influencer Arturo Islas Allende rekao je da je djevojčica umrla zbog nekih beskrupuloznih likova koji su bacili otrovne kolačiće u Tototlan te da bi ti ljudi trebali biti u zatvoru.

Vlasti su pružile punu podršku obitelji žrtve dok se istraga nastavlja.

NAJNOVIJE!