Eutanazirana djevojka (29) je ostavila 3 riječi na profilu, umrla 20 dana nakon rođendana
Foto: Privatna arhiva

Dečko Zoraye ter Beek, koja je umrla prema vlastitoj želji i uz pomoć eutanazije 22. svibnja, sa svima je podijelio njezinu posljednju želju.

Zorajina posljednja želja bila je da obavijest o njenoj smrti glasi ovako: ” Zoraja je preminula danas u 13.25 sati. Otišla je spavati .”

“Sada je tiho, nema više poruka, tweetova, nejasnog ludovanja. A ja? Tužan sam, ali sretan u isto vrijeme. Žao mi je što to nedostaje, ali ima toliko razumijevanja da mi tuga ne smeta. Sretan sam jer joj se ostvarila želja koju je najviše željela i kojoj se nadala da zauvijek zaspi”, rekao je njen dečko.

Također, ispunjena joj je još jedna želja, a to je da “najmilije ostavi na miru i prođe bez reakcije javnosti”.

“Razumijem strahove koje neke osobe s invaliditetom imaju u vezi s potpomognutim umiranjem i zabrinutost oko samog umiranja. Ali u Nizozemskoj imamo ovaj zakon više od 20 godina. Siguran je, ali to je dug i kompliciran proces”, rekla je Zoraya u svojoj objavi ranije.

Mlada Nizozemka bila je vrlo otvorena i iskrena kada je tražila pomoć pri umiranju i bila je zahvalna na prilici da umre uz pomoć eutanazije s obzirom na svoje loše psihičko stanje.

Eutanazija je prema Bibliji suprotna Božjoj volji i jednaka je grijehu samoubojstva.

Što vi mislite o slučaju ove djevojke koja si je odlučila oduzeti život i eutanaziji općenito? Ostavite nam ispod komentar!

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Gordana
27 dani prije

Razumijem kada čovjek prolazi kroz život sa teškim bolestima i trpi uzasne bolove i vjerujem da je tome tko to proživljava teško i neizdrživo jer znamo šta su bolovi koji traju kratko a zamislite godinama svakodnevno, užas ali to bi i razumjela, inače nisam za to i pogotovo ako čovjek pati na psihičkoj bazi…treba se liječiti a sa psihom to traje dok se ne pogodi prava terapija…možda nije bila vjernica pa joj je svejedno ali bila je mlada možda bi se izlječila

Karmen
27 dani prije

Tužno je za one ,koji ostaju, ali za onoga ,tko pati od bolova i nema mogućnosti izlječenja,svakako spas od muke takvog života.🙏🙏

Michael
27 dani prije

Svaka čast, hrabra djevojka