Eutanazirana djevojka (29) je ostavila 3 riječi na profilu, umrla 20 dana nakon rođendana
Foto: Privatna arhiva

Dečko Zoraye ter Beek, koja je umrla prema vlastitoj želji i uz pomoć eutanazije 22. svibnja, sa svima je podijelio njezinu posljednju želju.

Zorajina posljednja želja bila je da obavijest o njenoj smrti glasi ovako: ” Zoraja je preminula danas u 13.25 sati. Otišla je spavati .”

“Sada je tiho, nema više poruka, tweetova, nejasnog ludovanja. A ja? Tužan sam, ali sretan u isto vrijeme. Žao mi je što to nedostaje, ali ima toliko razumijevanja da mi tuga ne smeta. Sretan sam jer joj se ostvarila želja koju je najviše željela i kojoj se nadala da zauvijek zaspi”, rekao je njen dečko.

Također, ispunjena joj je još jedna želja, a to je da “najmilije ostavi na miru i prođe bez reakcije javnosti”.

“Razumijem strahove koje neke osobe s invaliditetom imaju u vezi s potpomognutim umiranjem i zabrinutost oko samog umiranja. Ali u Nizozemskoj imamo ovaj zakon više od 20 godina. Siguran je, ali to je dug i kompliciran proces”, rekla je Zoraya u svojoj objavi ranije.

Mlada Nizozemka bila je vrlo otvorena i iskrena kada je tražila pomoć pri umiranju i bila je zahvalna na prilici da umre uz pomoć eutanazije s obzirom na svoje loše psihičko stanje.

Eutanazija je prema Bibliji suprotna Božjoj volji i jednaka je grijehu samoubojstva.

Što vi mislite o slučaju ove djevojke koja si je odlučila oduzeti život i eutanaziji općenito? Ostavite nam ispod komentar!

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Gordana
1 mjesec prije

Razumijem kada čovjek prolazi kroz život sa teškim bolestima i trpi uzasne bolove i vjerujem da je tome tko to proživljava teško i neizdrživo jer znamo šta su bolovi koji traju kratko a zamislite godinama svakodnevno, užas ali to bi i razumjela, inače nisam za to i pogotovo ako čovjek pati na psihičkoj bazi…treba se liječiti a sa psihom to traje dok se ne pogodi prava terapija…možda nije bila vjernica pa joj je svejedno ali bila je mlada možda bi se izlječila

Karmen
1 mjesec prije

Tužno je za one ,koji ostaju, ali za onoga ,tko pati od bolova i nema mogućnosti izlječenja,svakako spas od muke takvog života.🙏🙏

Michael
1 mjesec prije

Svaka čast, hrabra djevojka

Ćići
1 mjesec prije

Nekad smrt izgleda kao najbolji izlaz…sve dok ne pogledate film After death (2023)

Morana
1 mjesec prije

Nevjerojatno je koliko se posljednjih godina promovira ovakva vrsta smrti na “razvijenom zapadu”. Više nikome nije stalo do Boga i kršćanskih vrijednosti!