Evangelička crkva u Njemačkoj smislila način kako da napuni crkvu: Proučavaju Taylor Swift

Kako ponovno napuniti crkvene klupe? To se pita Evangelička crkva u Njemačkoj. Koncept je osmišljen i navodno “funkcionira”: crkvene službe usmjerene oko pop ikone Taylor Swift.

Dvije crkvene službe 12. svibnja u Heidelbergu oko pjesama američke pjevačice Taylor Swift izazvale su veliko zanimanje. Nakon što je prva služba u 11 sati već bila potpuno popunjena, svih 420 ulaznica za drugi događaj u 13 sati je rasprodano, rekao je svećenik gradske crkve Vincenzo Petracca.

“Swift groznica”

Na crkvenim službama pod nazivom “Anti Hero” – prema istoimenoj pjesmi pjevačice Taylor Swift – pjevačica Tine Wiechmann, donedavna profesorica crkvene zabavne glazbe na Sveučilištu za crkvenu glazbu Heidelberg, interpretirat će skladbe pop ikone. Također će se govoriti o ulozi koju kršćanska vjera igra u životu 34-godišnje Swift. S 280 milijuna pratitelja na Instagramu, četiri Grammyja i milijardama u prodaji glazbe, Swift se trenutno smatra jednom od najutjecajnijih pop zvijezda.

Susret “Citykirche Rock ‘n’ Pop” postoji od 2015. Već je proslavio Beatlese, Madonnu, Petera Gabriela, Boba Dylana i Queen. Prema Petracci, više od 600 ljudi došlo je na službu o Michaelu Jacksonu prošle godine.

NAJNOVIJE!