Gdje može biti tijelo male Danke (2)? Forenzičar otkriva šokantan scenarij

"Moje mišljenje je da su osumnjičenici nešto napravili s tijelom djevojčice."

Djevojčica Danka Ilić (2) ubijena je 26. ožujka ove godine u Banjskom Polju, a za zločin kakav Srbija ne pamti osumnjičeni su radnici JKP “Vodovod” iz Bora Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50).

Dragijević je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru priznao da je ubio dijete, da je tijelo bacio na deponij, ali ga je dva dana kasnije prebacio na drugo mjesto koje nije želio da otkrije. Srđan se branio šutnjom, a odvjetniku je otkazao punomoć i zatražio po službenoj dužnosti.

“Moje mišljenje je da su osumnjičenici nešto napravili s tijelom djevojčice. Da su je raskomadali ili zapalili, a dijelove odnijeli možda i 50, 60 kilometara dalje. Varaju se ako misle da će dobiti manju kaznu jer nema tijela. Samo DNK djeteta pronađen u vozilu osumnjičenika dovoljan je za osudu na doživotni zatvor. Mišljenja je da će policija nakon ovog vremena teško pronaći tijelo ubijene Danke”, rekao je ekskluzivno za Telegraf umirovljeni forenzičar Časlav Ristić.

Prema njegovim riječima, jedina šansa da se pronađe tijelo djevojčice Danke Ilić je da osumnjičenima u zatvoru proradi savjest.

“Iz mog dugogodišnjeg iskustva događalo se da nakon određenog vremena provedenog u pritvoru osumnjičeni shvate što su učinili i zatraže razgovor s tužiteljem, kojem bi otkrili što su učinili s tijelom. Nije rijetkost da osumnjičenici imaju grižnju savjesti. No, sjećam se slučajeva da su osumnjičeni 40 godina šutjeli o tijelu i tajnu odnijeli u grob”, objašnjava Ristić.

Radoslav, otac Dejana Dragijevića, osumnjičen je za pomaganje u iznošenju tijela. U tužiteljstvu se branio šutnjom. Policija je zbog pomaganja u zločinu uhitila i Dejanovog brata, koji je preminuo u pritvoru u Boru.

Stotine pripadnika MUP-a od 26. ožujka pročešljavaju svaki pedalj Banjskog polja i sela u okolini Bora. Gotovo da nema mjesta u Zlotu koje policija nije pretražila. Ipak, tijelo malene Danke Ilić nije pronađeno.

NAJNOVIJE!