Jim Caviezel: “Suvremeno kršćanstvo postalo je tako slabo i beskorisno”

Glumac Jim Caviezel misli da je suvremeno kršćanstvo postalo slabo i beskorisno, te da moralna izopačenost sve više dominira.

Caviezel, koji je igrao ulogu Isusa u “Pasiji”, podijelio je svoja razmišljanja o vjeri u intervjuu za Fox News Digital dok je promovirao svoj novi film “Sound of Freedom” (Zvuk slobode).

“Suvremeni kršćani više se boje đavla nego Boga”, rekao je Caviezel. “Bog bi mogao uništiti đavla bez pogleda, ali On očekuje da mi donesemo odluku.”

Moralna izopačenost SAD-a

Glumac je rekao kako vjeruje da su SAD pale u “moralnu izopačenost”, kao rezultat toga što je Bog odbačen iz “naše religije i sveučilišta”.

Nastavio je: “Zakoni više ništa ne znače. Nemamo prvi amandman … Više ne postoji sloboda govora. Svugdje si apsolutno uništen, a mediji izbacuju da su svi rasisti.”

Osim što je igrao glavnu ulogu u “Pasiji”, Caviezel je glumio u seriji “Person of Interest” (Osumnjičeni), kao i u filmovima “Frequency”, “The Thin Red Line” i “The Count of Monte Cristo”.

PROČITAJTE: Glumac Jim Caviezel kaže da CIA “upravlja najvećim svjetskim pedofilskim lancem”

Caviezelov posljednji film “Sound of Freedom” (Zvuk slobode), objavljen je 4. srpnja i nadmašio je “Indiana Jones and the Dial of Destiny” (prikazan 30. lipnja) zauzevši prvo mjesto. Temeljen na istinitoj priči, “Zvuk slobode” prikazuje borbu bivšeg američkog saveznog agenta Tima Ballarda protiv trgovine ljudima.

Film, koji je u trenutku pisanja ovog teksta zaradio preko 40 milijuna dolara, kritika je oštro osudila unatoč njegovom uspjehu i fokusu na stradanje djece koja su žrtve trgovine ljudima. Neki istaknuti mediji sugerirali su da film promovira QAnon.

QAnon je teorija zavjere koja je nastala 2017. Anonimni plakat poznat kao “Q” tvrdio je da je Trump lik spasitelja koji se bori protiv tajne skupine sotonističkih pedofila koji trguju djecom. Mnogi pristaše QAnona vjeruju da ti članovi “sotonističke kabale” također ubijaju i jedu djecu, piše ChurchLeaders.

Kabala uključuje istaknute ljude unutar Hollywooda i američke vlade. Među pristašama QAnona vjeruje se da će Trump u skoroj budućnosti predvoditi napad da razotkrije i porazi zlotvore. Zagovornici QAnona također su promicali lažnu tvrdnju da su predsjednički izbori 2020. bili namješteni.

“Sound of Freedom” (Zvuk slobode) ne promovira QAnon

Njegov distributer, Angel Studios, negira bilo kakvu povezanost s teorijom zavjere. Caviezel je, međutim, prihvatio neka stajališta pokreta i izazvao kontroverze zbog pojavljivanja na konferenciji QAnona u listopadu 2021. Otuda potječu optužbe da je “Sound of Freedom” (Zvuk slobode) povezan s QAnonom.

Glumac je rekao kako vjeruje da mu je Bog dao svrhu u industriji zabave, a to je “donijeti njegovo svjetlo … To ne znači da neću glumiti vraga u filmovima. Samo mora postojati neka vrsta moralnog iskupljenja.”

Caviezel nije zabrinut da li ga ljudi vole ili ne, jer zna da ga Bog nikada neće napustiti.

NAJNOVIJE!