Katarina (28) bacila novorođenče s drugog kata, jecala je na sudu

Tužiteljstvo smatra da je sve unaprijed isplaniralo.

Katarina J. (28) optužena je da je prošle godine u Njemačkoj bacila novorođenče s drugog kata. Na suđenju je priznala da je dijete rodila u tajnosti te da je potom novorođenče bacila kroz prozor s velike visine.

Katarina, koja je pravnica u tvrtki koja posluje diljem svijeta, danas je na sudu opisala kako je s bebom u naručju izjurila kroz prozor.

Sa suzama u očima prisjetila se kobnog 12. rujna kada je rodila i usmrtila svoje dijete.

Kako je rekla, probudila se s jakim bolovima u leđima te je otišla na toalet.

“Tada sam osjetila nešto među nogama. Odjednom je djevojčica pala u WC školjku. Izvukla sam je van i zamotala u ručnik”, rekla je Katarina, prenosi Bild.

Kako je rekla, tada je počela užasno krvariti.

“Iz mene je izlazila velika količina krvi. Nisam više mogla disati, pa sam otišla u spavaću sobu i projurila kroz otvoreni prozor. Tada je u sobu ušao otac i pitao što se događa. U panici sam bacila dijete”, rekla je. Katarina je na sudu dodala da ni dan danas ne može objasniti zašto je to učinila.

Kaže i da do zadnjeg trenutka nije ni znala da je trudna, te da je prije dvije godine ugradila spiralu.

Nakon što je ubila bebu, Katarina je zamolila brata da ukloni mrtvo dijete iz dvorišta. No, vidio ih je susjed i pozvao policiju. Katarina je najprije odvedena u bolnicu, nakon čega je uhićena.

“Sramim se onoga što sam učinila”, rekla je Katarina na suđenju.

Tijekom istrage je utvrđeno da je na internetu guglala “kako roditi sama”.

Istraga još nije utvrdila je li Katarina doista do posljednjeg trenutka nije znala da je trudna. Povijest pretraživanja interneta pokazuje da je na Googleu tražila riječi poput trudnoće i nepotpomognutog poroda. Navodno je otkazala termin kod ginekologa dok je bila trudna.

Tužiteljstvo smatra da je sve unaprijed isplaniralo. Nagađa se da se bojala za svoju karijeru i da je zato odlučila ubiti dijete.

Izricanje presude očekuje se 3. srpnja.

NAJNOVIJE!