Kate Middleton je otkrila da ima rak, Crkva poziva ljude na molitve

Njezina će poruka potaknuti mnoge ljude da mole za nju i njezino potpuno ozdravljenje.

Kate Middleton, iznenadila je svijet u petak javno objavivši da ima rak te da je u ranoj fazi liječenja.

Nakon objave, princeza se obratila i ostalima koji boluju od ove bolesti i zamolila ih da ne gube nadu.

“U ovom trenutku mislim i na sve one čije je živote utjecao rak. Molimo sve koji se suočavaju s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, da ne gube vjeru i nadu. Niste sami”, rekla je Middleton (42) u svojoj videoporuci od 22. ožujka.

Početkom veljače Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procijenila je da je 2022. bilo 20 milijuna novih slučajeva raka, što je rezultiralo 9,7 milijuna smrti.

Predviđa se da će do 2050. godine broj novih dijagnoza raka dosegnuti približno 35 milijuna, što predstavlja porast od 77% u usporedbi s 2022. godinom, prenosi EWTN.

Vijest, koja je izazvala val globalne zabrinutosti i podrške, objavljena je na službenom X profilu princa i princeze od Walesa. Ovo se događa samo mjesec dana nakon što je potvrđeno da se engleski kralj Charles III također bori s rakom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli People Magazine (@people)

Crkve pozivaju kršćane na molitvu za Kate

Kardinal Vincent Gerard Nichols, nadbiskup Westminstera i predsjednik Konferencije katoličkih biskupa Engleske i Walesa, pozdravio je “hrabrost princeze od Walesa što je tako otvoreno govorila o svom osobnom zdravlju”.

“Ona ne samo da ohrabruje sve koji nose teret narušenog zdravlja, nego tako dirljivo govori o važnosti njihova obiteljskog života. Njezina će poruka potaknuti mnoge ljude da mole za nju i njezino potpuno ozdravljenje, kao što ću i ja sigurno učiniti”, rekao je u objavi na svom X računu.

Jesu li princ William i Kate Middleton vjerni kršćani?

Princeza je zahvalna na podršci

Supruga princa Williama, prvog u redu za britansko prijestolje, u svojoj je poruci izrazila zahvalnost za “sve prekrasne poruke podrške” koje je primila nakon teške operacije abdomena u Londonu, nakon koje su naknadni testovi otkrili dijagnozu.

Princeza je dodala sada kao obitelj, trebaju “nešto vremena, prostora i privatnosti” dok ona završi svoje liječenje. “Moj mi je posao uvijek donosio duboki osjećaj radosti i veselim se što ću se vratiti kad budem mogla. Ali za sada se moram usredotočiti na potpuni oporavak”, dodala je.

Tko je Kate Middleton?

Princeza od Walesa, rođena kao Catherine Elizabeth Middleton 9. siječnja 1982., udala se za princa Williama, princa od Walesa, u Westminsterskoj opatiji 29. travnja 2011. Imaju troje djece, princa Georgea, princezu Charlotte i princa Louisa.

Kao supruga princa Williama, prvog u nizu za britansko prijestolje, Kate Middleton također je u redu za buduću kraljicu Engleske.

Osim što preuzima kraljevske dužnosti u Ujedinjenom Kraljevstvu i inozemstvu, princeza od Walesa posvećuje svoje vrijeme potpori brojnim ciljevima i dobrotvornim organizacijama, od kojih su neke usmjerene na poboljšanje kvalitete života tijekom ranog djetinjstva.

Naša molitva za Kate Middleton

Nebeski Oče, molimo Te za snagu i utjehu za Kate Middleton u njezinoj borbi s rakom. Daj joj hrabrosti i nade dok se suočava s izazovima liječenja. Neka Tvoja ljubav bude njezin vodič i utjeha u ovim teškim trenucima. Molimo Te i za njezinog supruga i troje djece, kao i za sa sve druge koji se bore s ovom teškom bolešću. U Isusovo ime, amen.

NAJNOVIJE!