Katolički svećenik osuđen na 21 godinu zatvora za seksualne zločine nad djecom
Foto (ilustracija): Pexels

Katolički svećenik iz Južne Karoline odslužit će više od dva desetljeća iza rešetaka nakon što je priznao krivnju za seksualne zločine nad djecom.

Ured američkog državnog odvjetnika za područje Južne Karoline rekao je u priopćenju za javnost da je 69-godišnji Jamie Adolfo Gonzalez-Farias “osuđen na više od 21 godine saveznog zatvora” nakon što je osuđen za “prijevoz maloljetnika s namjerom sudjelovanja u nezakonitim seksualnim radnjama.”

Svećenik je uhićen u siječnju prošle godine na temelju optužbi i priznao je krivnju. Bio je u posjetu biskupiji Charleston u Južnoj Karolini iz biskupije San José de Melipilla u Čileu.

Ured američkog državnog odvjetnika rekao je u objavi od petka da je Gonzalez-Farias “upoznao maloljetnu žrtvu, 11-godišnjeg dječaka, i njegovu obitelj kroz svoj položaj svećenika”. On je “počeo pridavati visoku razinu pažnje djetetu”, uključujući i poklon mobitela, koji je svećenik koristio za komunikaciju sa žrtvom, piše CNA.

Svećenik je 2020. odveo žrtvu na Floridu pod izgovorom odmora na plaži, gdje je potom seksualno zlostavljao dječaka.

Američka okružna sutkinja Mary Geiger Lewis “osudila je Gonzalez-Farias na 262 mjeseca zatvora, nakon čega slijedi doživotno nadzirano puštanje na slobodu”, navodi se u priopćenju ureda tužitelja. Gonzalez-Farias se također mora prijaviti kao seksualni prijestupnik i platiti odštetu žrtvi.

Biskupija Charleston rekla je u priopćenju ranije prošle godine da je “upoznata s optužbama u prosincu 2020.”, nakon što je svećenik “napustio zemlju i otišao kući u Čile”.

Svećenik je bio podvrgnut višestrukim provjerama prije optužbi, rekla je biskupija prošle godine, bez naznaka bilo kakve kriminalne aktivnosti u njegovom dosjeu.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare