Katolički svećenik ukorio biskupe koji podržavaju ‘blagoslove’ grešnih veza: ‘Morate se pokajati’

Kanadski svećenik Mark Goring uputio je upozorenje katoličkim biskupima koji promiču “blagoslove” za “grešne veze”, pozivajući ih da se pokaju kako ne bi “zauvijek propali”.

“Trebate se pokajati. Trebate se pokajati kako biste spasili svoju dušu i ne propali zauvijek”, ustrajao je svećenik koji je postao poznat po obrani katoličkog nauka.

Nadalje je optužio heterodoksne biskupe za poticanje raskola.

“Vi uzrokujete raskol u Crkvi”, optužio ih je otac Goring. “Trebali biste voditi ljude obraćenju” i “pozivati ​​ljude na pokajanje, a ne blagoslivljati grešne partnerske situacije.”

Svećenik iz Ottawe zaključio je citirajući Ezekiela 33,7-9, što je bilo prvo čitanje na misi u nedjelju 10. rujna:

“I tebe sam, sine čovječji, postavio za stražara domu Izraelovu: kad čuješ riječ iz mojih usta, opomeni ih u moje ime. Reknem li bezbožniku: ‘Bezbožniče, umrijet ćeš!’ – a ti ne progovoriš i ne opomeneš bezbožnika da se vrati od svojega zloga puta, bezbožnik će umrijeti zbog svojega grijeha, ali krv njegovu tražit ću iz tvoje ruke. Ali ako bezbožnika opomeneš da se vrati od svojega zloga puta, a on se ne vrati sa svojega puta: on će umrijeti zbog svojega grijeha, a ti si spasio život svoj.«”

Biskupi nastavljaju podržavati blagoslove istospolnih zajednica

Unatoč jasnom katoličkom učenju o ovoj temi, sve veći broj biskupa, koje je često imenovao papa Franjo, podržava “blagoslov” za istospolne zajednice i druga teško grešna seksualna partnerstva.

Prošlog mjeseca berlinski nadbiskup Heiner Koch objavio je u pismu svećenstvu i biskupijskim zaposlenicima da će dopustiti svećenicima da bez kazne “blagoslivljaju” veze homoseksualaca te rastavljenih i “ponovno vjenčanih” parova.

Koch je citirao rezoluciju koju je ranije ove godine odobrio njemački “Sinodalni put” u prilog takvim “blagoslovima”. Njemački su biskupi glasali za dokument 38-9, a 11 ih je bilo suzdržano. Kardinal Reinhard Marx iz Münchena priznao je da je osobno “blagoslovio” homoseksualne zajednice.

NAJNOVIJE!