Kršćanku su ubili sin i snaha zbog odbijanja povratka na islam

Musliman u istočnoj Ugandi osumnjičen je da je prošli tjedan ubio svoju majku stavljajući joj pesticid u hranu jer je odbila napustiti svoju kršćansku vjeru.

Sulaina Nabirye iz Kamulija povjerovala je Kristu 10. veljače, a od tada ju je njezin 31-godišnji sin pokušavao nagovoriti da se vrati na islam.

“Tijekom mjeseca ramazana žalila se da je sin vršio pritisak da prestane ići u crkvu i vrati se islamu budući da je učio za imama u džamiji Bugembe”, rekao je rođak. “Kad je odbila vratiti se na islam, prestao ju je posjećivati ​​u njezinoj kući i prijetio joj da će je progoniti ili čak ubiti.”

“Imala je mir i radost i bila je ohrabrena propovijedima župnika” 

Prijetnje Nabiryina sina, Arajabua Mukiibija, pojačale su se tijekom ramazana. Sin je majku posjetio 9. travnja kako bi joj rekao da je njegova žena pripremila večeru.

“U 19 sati došao je s hranom koju nam je dao i otišao”, rekao je rođak. “Molio sam se i postio, pa nisam jeo hranu. Ubrzo nakon što je pojela hranu, Sulaina je počela povraćati, a potom je dobila i proljev. Pokušao sam što sam mogao, ali stvari su se pogoršavale. Nazvao sam službenika obližnje klinike koji je došao s lijekovima. Pokušao ju je staviti na drip, ali sve je bilo uzalud.”

Nabirye je umrla te noći u 2 sata ujutro, 10. travnja.

Kršćanku su ubili sin i snaha zbog odbijanja povratka na islam
Snimka zaslona: Morning Star News

Gorki plač i zapomaganje rođaka zbog Nabiryeine smrti upozorili su susjede koji su stigli saznati za tragediju.

Rođak je dao testirati hranu u medicinskoj klinici i otkrio da sadrži metanol, otrovni alkohol koji se koristi kao industrijsko otapalo i pesticid.

Mještani su osudili Mukiibija jer je oduzeo život svojoj majci. Rodbina planira podnijeti prijavu policiji, piše Morning Star News.

Nabirye, čiji je suprug poginuo u prometnoj nesreći 2019., posjećivala je crkvene službe svake nedjelje nakon što je povjerovala u Krista.

Ubojstvo je najnovije od mnogih slučajeva progona kršćana u Ugandi. Ustav Ugande i drugi zakoni osiguravaju vjersku slobodu, uključujući pravo na propagiranje vlastite vjere i prelazak s jedne vjere na drugu. Muslimani ne čine više od 12% stanovništva Ugande, s visokom koncentracijom u istočnim područjima zemlje.

NAJNOVIJE!