Liječnici ubili nerođenu bebu dok su mijenjali spol ženi

U neobičnom i zastrašujućem incidentu koji se odigrao u Australiji, liječnici iz Melbournea ubili su nerođenu bebu dok su mijenjali spol ženi koja je željela histerektomiju.

Nesretna žena nije bila svjesna svoje trudnoće, te je tijekom same operacije beba nesretno preminula, prenosi Daily Mail.

Osoba koja je podvrgnuta histerektomiji sada koristi muško ime, Jesse Pohlner. U četvrtom mjesecu trudnoće, ona je podvrgnuta potpunom uklanjanju maternice i jajnika u Kraljevskoj ženskoj bolnici u Melbourneu, Australija.

Uklanjanje maternice i jajnika izvršeno je, a Pohlner je podijelila s novinarima da “test trudnoće nije bio obavljen”.

Pohlner je izrazila svoje nezadovoljstvo situacijom rekavši: “Ovdje se radi o nebrizi u bolnici, njihova politika je odgovorna. Politika je iznevjerila liječničku ekipu, koja nije mogla izvršiti svoj posao kako treba.”

Nisu imali nikakvih naznaka o trudnoći

Ona je istaknula da test trudnoće nije bio smatran nužnim, no zbog komplikacija povezanih s gubitkom djeteta, operacija koja je prvotno trajala tri sata pretvorila se u devetosatni zahvat, uz tjedan dana boravka na intenzivnoj njezi.

“Nismo imali nikakvih naznaka o trudnoći. Simptome koje sam doživljavala pripisivala sam refluksu, no kasnije se ispostavilo da su to zapravo jutarnje mučnine”, priznala je.

Kraljevska ženska bolnica potvrdila je da su promijenili svoju politiku u vezi s predoperativnim testiranjem krvi, te da sada obavezno uključuje testiranje trudnoće prije operativnih zahvata. Ova promjena stupila je na snagu 2022. godine.

“Prethodni protokol uključivao je intervjuiranje pacijentica o njihovim nedavnim menstrualnim ciklusima i seksualnoj aktivnosti”, navodi se u službenom priopćenju za radio postaju 3AW.

“Novi protokol uključuje testiranje krvi kako bi se pouzdano utvrdila mogućnost trudnoće prije bilo kakvih kirurških postupaka.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!